Lucia dagen…

…som inte blir skriven på Lucia dagen..utan först på natten den 14 december.

Vilken dag….den har varit lång som granen vid Åbo domkyrka…nej..ännu längre….som Åbo domkyrkas torn…nej…ännu längre…kanske till månen…jag vet int..men lång har den varit.

Efter att jag hade lämnat av Alexander vid sjukhuset åkte jag till Åbo domkyrka. Ljuset var passligt för att granens ljus skulle lysa vackert. Jag var alltså där idag före Åbo Lucia var där på kvällen. Jag stod nedanför trapporna invid granen med en massa daghemsbarn. Dom hade kommit dit precis som jag för att beundra och imponeras av granen och dess storlek. Dom kunde int se stjärnan på toppen då dom stod vid granen…men däremot kunde dom se varandra genom granen vid granens fot. För då man står där precis invid, är den minsann inte vacker. Fast dom var många räckte dom inte till att bilda en ring runt granen för att dansa runt. Men dom gjorde det ändå 🙂

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En liten ensam boll har hittat sin plats på granen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Efter domkyrkobesöket hade jag träff med en bästaste vän på cafe´Aschan. Mycket välbehövd träff. Härligt att prata av sig med en annan vuxen. Vi hade en massa att  ventilera om eftersom det är en tid sen vi träffades senast. Sååå roligt och givande.

Alexander hade planer för kvällen idag. Det är spex i dagarna två och flickvännen deltar i spektaklet. Jag erbjöd mig alltså att vänta på honom tills skådespeleriet var över. Först gick jag på Mylly tills det stängde och sen åkte jag in till stan för att sätta mig på cafe Fontana och vänta. Hade kollat att det stänger elva. Men hur ångestladdat är det inte att sitta helt ensam på ett cafe´ till sena kvällen. Int en själ fanns där efter klockan tie. Fick pirr i benena och måste gå ut, trots att jag visste att jag gott kunde ha suttit där, bara jag hade täckats. Nåväl det räckte int så länge efter att jag hade gått ut förrän sonen ringde och sa att jag kunde komma och hämta honom.

Nu är klockan halv ett och jag borde ha varit i säng redan för en halvtimme sen.

Så det är vad jag skall göra nu. Gå och lägga mig. Godnatt.

Btw såg jag en skymt av Åbos egen Lucia då jag körde längs Nylandsgatan förbi Åbo domkyrka på väg mot Mylly.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s