julen 2012

Julen hos oss har gått bra, fridfullt och fort.

På lördagen före jul hjälpte vi den lilla familjen och hade Cillagumman hos oss hela dagen. På kvällen var vi bjudna till dom på julglögg.

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Hela söndagen gick åt till julförberedelser, den sista maten lagades, granen togs in och pyntades, resten av huset pyntades och till slut gick vi i julbastu.

Julaftonsmorgonen började med julgröt med den lilla familjen och Fammo. Sen åkte den lilla familjen hem till sig för att fira jul med Michaelas familj. Medan ungdomarna och Fammo for i julkyrka gick jag och la mig en stund. Efter det var det full ös. Gällde att hålla knoppen klar för att hålla i alla trådarna vad gällde julmaten. Men hur det nu var blev allting färdigt och vi åt i sakta mak. Inga otåliga småbarn som väntade på julgubben hade vi i år. Efter julmaten knackade det på dörren och så började det lassas in julpaket. Tror alla var mycket nöjda med vad dom fick, även jag 🙂

PhotobucketPhotobucket

På juldagen var hela vår familj bjudna till Uffens brors familj. Där samlades hela släkten Nordling på en och samma gång. Jätteroligt var det att träffas, kan int påstå något annat, så TACK för det. Speciellt roligt är det att träffa Cillas småkusin William med familj. Intressant är det att följa med småkusinerna i deras lekar, nångång tillsammans och nångång var för sig.

Hur det nu var hade julgubben missat och fört ett paket var åt båda barnen till Uffens bror.

Photobucket

Julannandagen firades hemma hos oss med hela vår egna familj samlad. Konstigt nog hade julgubben även glömt några paket hit under vår gran.

PhotobucketPhotobucket

Det var det. Nu har det glöggats, ätits så man storknat, umgåtts och haft en riktigt God Jul med nära och kära.

Photobucket

Årets julklappar var för min del totala överraskningar. Fick ett nytt objektiv av min man. Tre jular i rad nu har jag fått ett liknande objektiv. För två år sen fick jag ett Tamrons, som jag fällde i marken den sommaren. Det gick sönder och var onödigt att repareras. För ett år sen fick jag ett likadant. Eller det var vad min man trodde. Men tyvärr saknades stabilisatorn och autofokusen, så det har varit nästan omöjligt att få bra bilder med det utan stativ. Nu fick jag Nikons egna motsvarande. Ingen kunde vara gladare än jag. Nu kan jag igen fånga fåglarna på himlen på sommaren 🙂

Photobucket

Av våra barn fick VI en kaffe maskin. En Dolce Custo. Har i smyg trånat efter en sån, men har vetat att den inte tilltalar barnenas far lika mycket som mig. Så nuuuu…fick vi en. Nu kan jag dricka specialkaffen precis när jag vill. Behöver int gå på cafe´för att göra det. Mycket uppskattad julklapp. Korgen som kapslarna är i fick vi av min systeryster från Pjukala i julklapp. Perfekt till kapslarna.

Photobucket

Ännu en bild av min Amaryllis, som jag fick av svärmor till julen. Tagen med mitt nya objektiv.

Photobucket

 (vet att julen är en fridens högtid och inte en konsumtions högtid. Klapparna var dock inte många, men nog önskade. Hoppas vi inte får materialist stämpeln i pannan på oss, fast vi nog är det liiiite sådär i smyg. Har faktiskt nog tillverkat några julklappar själv. Har stickat mössor till alla mina flickor, alla fyra)

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Cecilia, Familj, Fotografering, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till julen 2012

 1. Kamomilla skriver:

  Så trevlig ni haft! Konsumtion eller inte, våra jular är likadana. Alla får en lite dyrare önskad klapp och sen har vi en hel del hemgjort eller smått och gott man köpt. oFtast faktiskt sånt som kommer väl till pass.

  Gilla

 2. Camilla Eklund skriver:

  De flesta överkonsumerar, inte bara du/ni 😉 Fina vardagsbilder!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Så är det väl 😉 Hjärtligt tack för ditt julkort..försökte skicka ett mail till dig men det kom tillbaka som okänd. Ville bara önska dig en GOD JUL. Hoppas du har haft det? Kramar!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s