en roadtrip

På söndagskvällen hoppade jag i bilen och åkte iväg till Jyväskylä med Uffen.

Tänkte att det skulle vara en liten omväxling till vardagen. Sova på hotell, njuta av hotell frukost och gå en sväng runt stan medan Uffen var på jobb.

På måndagmorgonen latade jag mig länge, såg på min morgon, gick och åt frukost varefter jag gick tillbaka upp på rummet och la mig på nytt. Låg där och slumrade tills det var dags att lämna in nycklarna. Låter kanske lite hask på tid..men vad kan man då tröttheten bara har övertaget hela tiden.

Gick sen ut och turistade i allt vad Jyväskylä centrum hade att erbjuda i affärs väg. Hade gärna gått runt lite längre för att hitta mysiga butiker med udda utbud, int dom vanliga som vi även hittar här hos oss. Hittade faktiskt en butik med fina kläder. Dom sålde allt till halva priset för dom skulle flytta. Därifrån köpte jag två klänningar. Som jag nu strosade där omkring och var kissnödig som bara den hittade jag ett riktigt myspys cafe´ helt i min smak. Där fanns det minsann godsaker att välja mellan. Och vilka kakbitar man fick. MUMS!!! Åt en Dajmtårta och drack en Latte.

 photo DSC_0003_zps6ee16ae2.jpg

 photo DSC_0007_zps0859ecb0.jpg photo DSC_0008_zpsa2fb4f4c.jpg photo DSC_0021_zps80f4922e.jpg

Häftiga utelampor hade dom på en bit av gågatan och en Gaudi inspirerad liten mur.

 photo DSC_0029_zpsbaf5f04a.jpg photo DSC_0034_zps9741e751.jpg

Fyra timmar gick i superfart  och var alldeles tillräckligt för en dag. Uffen hämtade mig halv femtiden från hotellet och så åkte vi iväg hemåt. På hemvägen stannade vi i ideapark för att äta. Ganska onödigt egentligen för man hade fått lika god mat på nån ABC på vägen.

Så nu kan jag säga att jag har varit till Jyväskylä. Helt omöjligt är det inte att jag åker dit på nytt. Kanske närmare våren då man kan vara lite lättare klädd och orkar gå lite längre vägar och verkligen turista lite.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till en roadtrip

 1. Helena skriver:

  Ett café i min smak , vilken kakbit ! En blandning av café o inredningsbutik ser det ut som. Tycker mig se bekanta vinglas …

  Gilla

 2. Carola skriver:

  Är man trött så är det bara att vila o slappa om man har möjlighet!! Du hann ju sen både shoppa och gå på café .. trevliga nöjen båda två!! 🙂

  Gilla

 3. kamomilla skriver:

  Man får aldrig god mat på ABC…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Näää…det får man ont..men det hade nästan varit bättre än pizzan vi åt i ideapark 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s