typiskt

Har min almanacka i min mobil. Igår kväll stod det att jag imorgon, alltså idag skulle till Åbolands sjukhus diabetesrådgivning klockan två.

Fick skrämselhicka..detta var nånting jag saligen hade glömt bort. Då man skall träffa diabetesrådgivaren skall man under tre dagar före skriva dagbok över blodsockervärdena före måltiderna och efter. NÅ…för det första kom besöket som en total överraskning och för det andra har jag totalt försummat att över huvudtaget mäta mitt blodsockervärde så ofta som jag borde under en mycket lång tid. FY SKÄMS!!! Då gäller det också det viktiga morgonvärdet.

Men gjort är gjort och man får det inte ogjort.

Vaknade klockan nie imorse, steg upp, men gick tillbaka i säng för att vila lite. Det lilla vilandet blev till flera timmars sömn och jag vaknade klockan tolv. SHIT!!! Vad brått det blev. Skulle bokföra mina blodsockervärden från mätaren till boken. Skulle duscha. Skulle äta. Skulle bädda sängen. Skulle tanka bilen.

Halv två startade jag hemifrån. Körde via bensinstationen till Åbo. Som alltid då man har bråttom blir man bakom en traktor och en kö av bilar. En traktor, vars förare inte förstår att köra till sidan för att släppa dom som kör bakom förbi. GAH!!!

Kom till Åbolands prick klockan två. Anmälde mig och fick ett undrande ögonkast av mottagningsbiträdet..har du kommit överens om detta muntligt, frågade hon mig. Nääää…har tid till henne nu klockan två. Och mottagningsbiträdet sökte och sökte i sin dator…SKRÄP..tänkte jag och sa..har jag totalt missförstått nu igen. Och så tittade jag på min telefon.

”Diabetesrådgivning imorgon kl. 14”

Gick ut från Åbolands sjukhus med svansen mellan benena.

Vad kan vara mera typiskt. Hur lyckas jag alltid få till det. Detta är jag i ett nötskal.

Hade ju kollat telefonen igår efter klockan tolv på natten..alltså idag.

Så imorgon bär det av igen. Mitt skamsna jag har några timmar att vara orolig över vad diabetesskötaren kommer att säga. Som tur är hon en trevlig och snäll person som int skäller ut en totalt.

Fotona har inget samband med innehållet, men detta med döda blommor, det tycks tilltala mig något otroligt.

DSC_0002

DSC_0019

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till typiskt

 1. Camilla skriver:

  Sånt händer 🙂 ……men kan förstå att det harmar 😦

  Gilla

 2. Ninnu skriver:

  Ja, men nu behöver du inte vara nervös idag, eftersom du nervösade dej klart igår 🙂 Och Moka är ju så snäll (om det är henne du skall träffa alltså?), så tror inte du får skäll fast du inte mätt så aktivt. Lycka till!

  Gilla

 3. Villaherbert skriver:

  Så kan det gå med en digital almanacka, har även hänt mig, känns lite besvärande men det är sånt som man får leva med. Ha en bra dag.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo int kan man precis annat än leva med det. Men man kanske lär sig nånting. Gillar min elektroniska almanacka 🙂

   Gilla

 4. paulaz skriver:

  Så är det ibland 🙂
  Nu är jag här igen :))

  Kram

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s