ögonshoppa..

..och en önskan om att ha några tiotusen euro att göra sig av med. Pengar att göra av med på allt sånt som jag skulle villa ha men bara kan drömma om.

Så kändes det idag då jag var på hantverks- och antikmässan i Åbo mässcenter.

Arabia kannor, smörbyttor och inläggningsbyttor i olika storlekar. Färgat glas i mängder. Kupittaansavis grunkor och figurer.

VILL HA!!

Men liksom vart. Om jag skulle bära hem allt vad jag vill ha så skulle vi antagligen själva få flytta ut.

Men det är roligt att ögonshoppa. Roligt att se saker som vi har undanstoppade på vinden kosta mera än vad vi kunnat ana. Muminmuggar som är värda en förmögenhet. Såg t:ex vintermuggen från 2006 kosta 100 euro.

Köpte faktiskt en glasskål..

(bilden lånad från Nuutajärvis hemsida)

….men i turkost. Den bara måste jag ha. Det är inte riktigt den här modellen utan det är en modell som har kanterna mera utvikta.

Hantverksmässan var ju egentligen mitt huvudmål. Lite besviken blev jag då det är samma utställare som återkommer år efter år och dom int alls förnyar sig. Förut så fanns det t:ex bara en försäljare av linnetunikor (mina favoriter), nu fanns det många fler. Men ändå, är man ute efter att se all kreativitet som finns, är nog detta ändå det rätta stället. Allt på en och samma plats.

Roligt också att det finns många stånd med material till olika hantverk. Pärlor är definitivt inne nu, likaså scrapbooking och trikåtrasor.

Här ville det nog bara fastna i mina fingrar det ena och det andra. Men kunde hålla mig till några saker.

Köpte ju en platta som man kan göra blommor med då jag var på kurs i ylähärmä. Idag köpte jag papperssnören så att jag äntligen får sätta igång. Dessutom var tanten som sålde väldigt snäll och visade hur jag skall virka blomman så att den hålls ihop. Köpte turkost, limegrönt och mörkrosa.

Köpte förra året keramikägg, nu ville jag ha några fler. Som tur hade denna keramiker inte heller ändrat sitt sortiment. så jag köpte tre stycken ägg.

Impulsiv som jag är (inte alltid bra) köpte jag ännu en dörrkrans med ett grönt keramikhjärta som jag absolut inte behöver. Men nu är den i varjefall här hemma och visst är det roligt att nu till våren byta dörrkransen som hängt på dörren säkert i ett år till en ny.

mässa

Det jag gillade mest var dessa gothliknande dockor, helt härliga. Alla fantastiska huvudbonader. Kläderna som ser ut att vara från 1800 talet eller tidigare, så vackra. Linnetunikorna och all keramik.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s