varannan vardag

Ända sedan Alexanders stygn togs bort har jag kört honom till hälsostationen på hantverkaregatan varannan vardag nu i flera veckors tid.

Såret gick nämnligen upp efter att dom tagit bort stygnena. Först en liten bit typ tre cm på magens undersida och till slut nästan hela såret. Det har sett förskräckligt ut. Läkarna säger att det beror på cellgifterna han fick och såret kan int sys ihop på nytt utan måste behandlas som ett öppet sår. Äntligen har sårbehandlingen börjat ge resultat. Nu kan man se att det har börjat växa ihop. Skönt. Hoppeligen kan han snart börja röra på sig ordentligt och bygga upp konditionen utan att vara rädd att såret spricker upp ytterligare.

Idag plockade jag upp honom hos flickvännen. (hon bor i höghuset mitt emot dessa hus)

 photo DSC_0003_zps94887e67.jpg photo DSC_00082_zps7d566d53.jpg

Så körde vi till hantverkaregatan och han gick in och jag blev och vänta.

 photo DSC_0016_zpsa8e75e4c.jpg

Vad gör jag då under tiden. Jaaa…ibland kör jag ett kvarter neråt stan och tillbringar tiden på lankamaailma, ibland går jag in i en köp- och säljaffär precis mitt emot hälsocentralen, ibland sitter jag bara i bilen och surfar på mobilen. Idag steg jag ut ur bilen med kameran i högsta hugg…vad skall jag fota..tänkte jag.

Då såg jag krukan med narcisser som en affär hade ställt utanför dörren. Mycket vågat med tanke på köldgraderna vi har haft här dom senaste dagarna. Fast hon tar säkert in krukan till natten och den står ju faktiskt på solsidan av gatan. Solsidan av gatan som gjorde att isen från stuprännorna hade börjat smälta fast det var -7 grader i luften.

 photo DSC_00182_zps57d670bf.jpg photo DSC_0036_zps511dc251.jpg

Efter 20 minuter var Alexander färdig.

 photo DSC_0038_zps495cf4de.jpg photo DSC_00412_zps1d185fd5.jpg

Vi brukar ha som vana att besöka något cafe´tillsammans efter hans sårputsning. Idag ville han prompt till Fontana.

 photo DSC_0048_zps0a8ccc39.jpg

Han har länge skrutit på deras lunch och nu ville han antagligen bevisa hur rätt han har. Blev bjuden på hela härligheten som tack för att jag har ställt upp. Så gulligt. Nu kan jag också rekommendera Fontana som lunchställe..godare mat får man söka efter. Åt så jag var proppmätt.

 photo DSC_0053_zps6c0d4955.jpg photo DSC_0056_zpsf399b596.jpg

Kan du sitta stilla då, så jag kan ta ett foto av dig, bad jag. Varför då?? Borde int du kunna fota var som helst..nåjoooo…men det var lite mörkt och han satt med ryggen mot ljuset. Vilket betydde högt ISO-tal och lång tid. Så om man int sitter stilla blir man suddig.

Så Alexander därför:

 photo DSC_0059_zps38eec06b.jpg photo DSC_0060_zps09f04413.jpg

Ute i solskenet däremot är det snabba tider nu. Härligt.

 photo DSC_0061_zps90980f8f.jpg photo DSC_0064_zpsb135f148.jpg

Fick chansen att fota detta monument eller vad man nu skall kalla det.

 photo aringbo_zps276af008.jpg

 Efter lunchen körde jag Alexander hem, sa tack så jätte mycket och hejdå, och styrde kosan mot Skanssi. Där hade jag träff med Linda som behövde mig som smakråd. Gick på mitt favoritcafe´ just nu ”Leonidas” med henne och drack en caffe´latte och åt en bakelse.

En liten kuriosa. Märkte först här hemma då jag redigerade fotona att jag fått självaste Lola Odusoga, eller Wallinkoski är det visst hon heter, på bild. Månne hon trodde att jag stod där och fotade henne 😀

 photo DSC_0047_zps12846b45.jpg

Annars var Alexander med i ett inslag om testickelcancer på radio Vega idag. Snutten hade också sänts på X3M.

Om du är intresserad gå då in och lyssna på

http://arenan.yle.fi/radio/1871513

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till varannan vardag

 1. Camilla skriver:

  Halloj Hanna,
  Skrev just i din inbox innan jag läst din blogg……och tur det för annars skulle jag inte sett skriva eftersom mina ögon nu blev såååå fuktiga av nån underlig orsak :v
  Kramiz ❤

  Gilla

 2. Bitte skriver:

  Åh, fina bilder på ett bekant kvarter! Vi bodde ju där nära förut. Jag har inte varit till Lankamaailma på länge (typ en månad…) och det är lika bra. Måste sticka av det jag har också. 😀 Kram på dig!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Visste att ni bodde i stan men int var, nu vet jag 🙂 Det är ett farligt ställe, lankamaailma, går man in kommer man inte ut tomhänt. Måste också få stickat eller virkat bort en hel del garn. Kramizar till dig 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s