Vår

Vädergudarna må så skicka snö till oss, sänka temperaturen till flera minusgrader på natten, så är våren ändå här.

Tussilagorna är här.

Dom har sannerligen trotsat vädret och sökt sig fram där solen värmer som mest. Tussilagon för mig betyder vår.

 photo DSC_0006_zps8ec59c0c.jpg photo DSC_0019_zps194428c0.jpg

Jag och Ebba åkte till mustfinnstranden som omväxling. Ebba sprang och sprang långa vägar och jag ropade och ropade för döva öron. Så frustrerande. Man ser att hon hör men hon ignorerar helt mina kommandon. Sen när det passar henne kommer hon glatt springande och väntar sig en godis som belöning.

 photo DSC_0038_zps902d7cfb.jpg photo DSC_0046_zps7737bb4a.jpg photo DSC_0063_zps5d187d91.jpg

 photo DSC_0070_zps61230e79.jpg

 photo DSC_0116_zps66f5140a.jpg

Efter vår tid på stranden var det dags att åka hem. Men det ville då int fröken Ebba. Hon vägrade att hoppa i bakluckan. Jag mutade med godis, jag drog henne till luckan, men nej, hon hoppade inte in.

 photo DSC_0144_zps3e6dc57f.jpg

 Till slut satt jag bilen igång och hoppade in på förarsidan för att hon skulle förstå att jag är på väg. Då plötsligt fattar hon att jag menar allvar och hoppar in.

Detta händer int bara i mustfinn utan även här hemma. Hon testar mig verkar det som, för när nån annan ber henne hoppa in gör hon det utan att tveka.

Väl hemma kollade jag posten och vet ni vad där fanns. Jo, nyaste numret av den nya finlandssvenska månadstidningen EstElle. Jag bestämde mig i förra veckan för att börja prenumerera på den och redan idag var den i postlådan.

 photo DSC_0159_zps0131e250.jpg

 Prenumererade förut på både kotivinkki och kodin kuvalehti. Blev plötsligt helt le på dom. Så jag sa upp prenumerationerna. Vad konstigt det kändes. Efter att varannan vecka ha fått en tidning i postlådan, något annat än räkningar och reklam, kändes det tomt. I våras ringde en tidningsförsäljare, det finns ju gott av dom. Nu bjöds det ut kodin kuvalehti till ett förmånligt pris. Tänkte att varför inte. Nu har det kommit x-antal exemplar och jag är så missnöjd. Jag bläddrar i tidningen och så sätter jag den åt sidan. Ingenting intresserar.

Därför valde jag att beställa EstElle. Den är finlandssvensk, den har många intressanta artiklar, den har både mode och inredning, men framförallt är den ny. Ett nytt koncept, ett nytt utförande utöver det vanliga som vi ser i så gott som alla veckotidningar. Vet int om den har nån målgrupp, men känner att den passar bra åt mig som är en 49 plussare.

Så nu ser jag fram emot ett år med EstElle 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vår

 1. Villaherbert skriver:

  Ja, den som väntar på nåt gott …………… Oh, tussilago, nu har ni vår trots att det är massor med snö på sina ställen, men snart, snart är våren här.

  Gilla

 2. kamomilla skriver:

  Vad snygg du är i turkost!

  Roligt att du beställt Est-Elle. Jag hoppas du gillar den. Har en hel del uppdrag åt dem på kommande så det ska bli roligt att se vad du tycker.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Jo jag tycker nog. Dina inslag ser jag mycket fram emot. Tror jag kände igen ett av hemmen i den här tidningen. Hon har int uppdaterat sin blogg på länge..men är det annat och blandat?

   Gilla

 3. Lis-Marie skriver:

  Hej, jag har också prenumererat på EstElle och tycker om den. Lite annorlunda. Ganska mycket skrivet här ”norrifrån”.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nå hej…det är just det jag vill ha..lite annorlunda. I det nyaste numret var det nog en hel del hitnerifrån också 🙂

   Gilla

 4. heidinystrand skriver:

  Jag blev nyfiken på den nya(?) tidningen Est Elle och letade upp den på nätet. Den verkar vara OK, men dyr. 70€ för ett år (11 nr) låter alltför kostsamt för min börs.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jag betalar 60 euro för ett år..det blir billigare än lösnumret som kostar 7 euro. Men, håller nog med dig, inte i billigaste laget.

   Gilla

 5. Helena skriver:

  Ååh, vad härligt med tussilagon , fenomenala ! Tittar just ut och ser ett vackert landskap med rimfrostiga träd … otroligt 10 april !!
  Måste kolla in EstElle, låter intressant . Och Ebba är som alla andra barn, testar litet ”mamma” 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Såg också på landskapet i morse då jag åkte med Kajsa till stan. Sannerligen otroligt. Så är det, kanske hon dessutom är i nån sorts trotsålder 😉

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s