en datorfri dag

Något som jag har funderat på länge.

Är så fast vid min dator, ja, man kan nog säga att jag är beroende, mycket beroende. Många timmar går åt varje dag att sitta framför den. Min datortid upptas inte bara av bloggen, av att läsa andras bloggar eller av att vara på facebook. Jag laddar ner så gott som allt jag vill se i TV väg.

Igår blev det plötsligt en helt oplanerad datorfri dag. Nå helt utan datorn var jag nog inte, var som hastigast in på fb och gratulerade ett Gudbarn som fyllde år och samtidigt kommenterade jag några inlägg, men det var allt. Detta på grund av att jag var helt orkeslös ända från morgonen igen en gång. Sov nästan hela dagen. Så dagen utan dator blev kanske int riktigt vad jag hade tänkt mig att en sån dag skulle bli.

Mot kvällen tog jag fram en bok jag höll på att läsa. Anna Wahlgrens ”sanning eller konsekvens”. Boken är ett svar till hennes dotters bok ”Felicia försvann”.

Felicias bok är en bok där hon berättar om sin uppväxt med en Mamma som Anna Wahlgren, en Mamma som skrev ”barnaboken” . Barnaboken som blev en sorts bibel om barnuppfostran då den kom ut. Då man läst boken ”Felicia försvann” är man helt stum. Kan en Mamma som skrivit om barnuppfostran uppfostra sina egna barn så fruktansvärt illa. Enligt boken hade barnena i familjen ett rent ut sagt helvete.

Efter att ha läst boken kan man också undra, kan Felicia Feldt vara riktigt vettig.

Därför bara måste jag läsa Mammans svarsbok till Felicia. Anna Wahlgren har skrivit 461 sidor där hon rentvår sig från allt som Felicia har skrivit om henne. 461 sidor som kunde ha skrivits på kanske 200. Den är utdragen och den är råddig. Men en sak blir ändå klar, det finns kanske ändå flera sanningar än en. Med detta menar jag inte att jag skulle tycka att Anna Wahlgren överhuvudtaget är något vettigare än sin dotter.

 photo e373a00c-2dd2-4efe-b298-349302fae169_zps5827f06c.jpg

 Efter gårdagens sovande, vaknade jag pigg och kry imorse. Känner mig som en helt annan människa idag. Har fäst trådarna på en stickning jag håller på med, har plockat ut och in ur diskmaskinen, har skjutsat Elin hit och dit och har gått ett varv runt golfbanan med Ebbasen.

Otroligt hur mycket snön har smält. På golfbanan har dom verkligen fått fram gräset på stora ytor.

 photo DSC_00062_zpsc5161e2a.jpg

 Bäcken som rinner genom golfbanan har börjat porla.

 photo DSC_0012_zps7c4f71ef.jpg photo DSC_0025_zps3a700ffd.jpg

Otroligt hur somliga vissna blad envist håller sig fast i kvistarna.

 photo DSC_00332_zps97fac616.jpg

 Det var min bloggtid denna dag. Nu återstår lite fb tid, att läsa bloggar jag följer och att se några serier som borde finnas att ladda ner idag. Dessutom så kommer det ju Let´s dance ikväll.

Ha en avkopplande och skön helg.

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en datorfri dag

 1. Villaherbert skriver:

  Datafri dag vore nåt, har blivit alldeles för beroende av den.
  Har inte läst Felicias bok och kommer kanske inte att göra det heller, inga föräldrar är perfekta och nåt borde väl Anna ha gjort rätt om det bara är ett av hur många hon nu har som klagar.
  Ha det bra, vi hörs.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Det vore sannerliegen nåt. Jag läste den helt enkelt av nyfikenhet och sen bara måste jag läsa hennes Mammas. Nej ingen förälder är perfekt. Hon har fått nie barn, men en pojke dog som liten. Det är dom tre mellersta barnena som är kritiska, och dom är helsyskon, men den som är mest hatisk, är Felicia. Det är sannerligen ett annorlunda liv dom har levat, men för den skull behöver man ju int köra över sin Mamma som hon har gjort. Nej, du har rätt, man mår nog bättre av att int läsa Felicias bok.
   Det samma, ha det bra 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s