skavsår

Här var det plötsligt flyt. Vad handarbete beträffar, allt annat ligger och väntar.

Idag har jag virkat korgen av dom naturvita trikåtrasorna. Korgen som skall ersätta den helt misslyckade som jag virkade före julen.

För att den här gången få den att bli rak använde jag mig av två olika mönster. Det betydde att jag måste räkna ut och klura ihop hur många halvstolpar jag skulle ha här, hur många smygmaskor jag skulle ha där, har jag nu rätt antal halvstolpar för att mönstret skall bli rätt o.s.v. Detta ledde till att jag virkade, sprättade upp, virkade, sprättade upp flera gånger. Dessutom så har jag int virkat korgar av tygtrasor på länge..det blir tungt för händerna och man får skavsår av virknålen.

Det roligaste är ju när det går så snabbt. Vipps och så är korgen färdig.

DSC_0017

DSC_0020

DSC_0014

Den silvriga spetsen ville jag ha runt korgen för att den skulle smälta in i helheten. Nåja..min helhet. Tapeterna skall man då bara se förbi, samma tapeter har varit på väggarna sen vi flyttade in, för typ 20 år sen.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till skavsår

 1. kicki skriver:

  Fin, liten korg!

  Gilla

 2. barhoppan skriver:

  Fin korg . Hittar man ”receptet” på nätet eller …? Har tänkt virka av rest trasor från poppana som jag vävde någon gång för hundra år sen.

  Ha en bra dag. Läser din kivoga blogg nästan alla dagar men det blir inte av att kommentera

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s