sockor

Jag fick ju fnatt på hälen då jag stickade mina första par sockor på över 20 år för sådär en vecka sen.

Hade stickat ända tills man skall börja avmaska så att hälen blir en häle (kan int riktigt begreppen). Det gick då rakt inte, förstod int alls. Så jag tänkte att jag tar och rispar ända tills skaftet slutar, men sini det ville int mitt garn. Det är tunt och det är lurvigt och jag stickade en förstärkt häle. Till slut klippte jag av halva hälfliken i hopp om att garnet skulle sammarbeta och låta sig rispas. Men nepp..det gjorde det inte..så jag tog hela skiten och slängde den i roskis.

Nu får det garnet vänta tills jag har lärt mig ordentligt. För sockor vill jag göra av det, för det har så fina färger.

DSC_0021

Så, idag tog jag fram Novitas socktidning och beskrivningen för helt vanliga sockor stickade med 7-bröders garn. Tänkte att jag skall börja från grunden med ett ordentligt garn, och ett ordentligt mönster och följa beskrivningen till punkt och pricka.

Och tammetuttingen det lyckades..se vad jag har åstadkommit..

DSC_0013

DSC_0010

…dessutom med en förstärkt häle.

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till sockor

 1. Villaherbert skriver:

  Med envishet kommer man långt 🙂

  Gilla

 2. Maria Carling skriver:

  Fina sockor. Du vet ju att jag är helt prillig på sockor också. Men vad heter det där färggranna garnet och varifrån har du köpt det? Vilka stickor och hur många maskor/10cm? Jag tror att jag också skulle vilja ha sockor av det 🙂 Jag har nu börjat med en teknik där man stickar båda på en gång och så börjar man från tårna. Då stickar man med en långlång rundsticka. Och så blir dom ju likadana och om garnet tar slut så förlänger man skaften med nåt annat.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Det är Novitas 7 bröder och heter talitintti, tror jag köpte det från Anttila. Det sägs att man skall använda stickor nr 3½, så såna använder jag. på banderollen står det att 18 maskor är 10 cm.
   Jo jag vet..Har sett det göras på lankamaailma i Åbo. Det är säkert invecklat men roligt då man får exakt likadana sockor och så behöver man int krångla med strumpstickor.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s