Böcker

Jag bara älskar böcker. Kan gå runt i en bokhandel i timmar och bara kolla in utbudet. Dom som jag vill läsa, vill jag också äga.

Oftast skriver jag upp dom böckerna jag vill ha och så beställar jag dom från adlibris. Det blir såå mycket billigare.

Sen finns det ju dom där böckerna som plötsligt alla talar om. Dom är man ju absolut tvungen att läsa även om det bara skulle vara skräplitteratur som t:ex trilogin ”Fifty shades of Grey”.

Nu just har jag läst ut Lars Keplers ”Paganinikontraktet”. Det var ju bara ett måste då den kom ut 2010 efter bästsäljaren ”Hypnotisören”. Det var alltså 2010 och först nu har jag tagit tag i den. Detta är jag i ett nötskal. Köper en massa böcker för att jag VILL ha dom och sen blir dom liggandes. För jag gör ju även annat än läser böcker och läser jag är det mest på kvällen före jag somnar och då blir det inte läst så mycket.

Nu förstår jag int varför i friden jag inte läste den ”Paganinikontraktet” då jag fick den hem. En riktigt bra lättläst deckare med spänning ända från början till slut. Gick snabbt att läsa. Eftersom jag samlar på böcker är jag ju bara tvungen att ha alla böcker av just den författaren. Så nu väntar ”Eldvittnet” på att läsas.

Eftersom jag är just sådan här, köper en massa böcker, man kan nästan säga att jag samlar på en massa böcker, som sen blir liggandes, har jag en hel del olästa böcker. Man kan gott säga att jag har sommaren räddad, för då läser jag mest.

Förut dög inga pocketböcker åt mig. Det var hårda pärmar som gällde. Nu har jag ingen skillnad. Om det är en bok jag absolut måste få då den kommer ut, då köper jag den, annars väntar jag på pocket utgåvan.

Har mycket tänkt på det här hur jag vill ha böckerna i min bokhylla. Vill jag ha dom i alfabetisk ordning, vill jag ha alla böcker av samma författare på samma ställe, vill jag kanske ordna dom enligt färg eller vill jag ordna dom från dom större böckerna till dom mindre böckerna.

Som bäst har jag dom enligt författaren, men har mycket tänkt på det här med att ordna dom enligt färg. Tycker det ser ganska roligt och harmoniskt ut. Men är då böckerna av samma författare alltid i samma färg…om inte hur skall man då hitta just den boken som man letar efter. Vete tipporna, kanske jag nån dag tar tag i saken och ordnar dom enligt färg, den som lever får se.

böcker

Ha ett skönt veckoslut alla ni som tittar in här hos mig 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Böcker

 1. kicki skriver:

  Har gillat Keplers böcker, men den senaste var för överdriven. Sandmannen alltså.

  Gilla

 2. Villaherbert skriver:

  Böcker är livet, läser massor, mest deckare och en annan kärleksroman i brist på annat. Paganinikontraktet tycker jag var den bästa av Keplers. Ha en bra dag.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Säger detsamma..det blir nog mest deckare för mig också..får se sen då jag läst dom följande två vad jag tycker 🙂 Det samma.

   Gilla

 3. mela skriver:

  kan rekomendera jenny leeb och katerina janocuh finns en serie/roman som nu finns i 5 delar nr 6 kommer ut i sommar. som jag älskar att läsa. handlar om en barnmorska som har problem med sin relation och så händer det massor där i mellan som något som skall lösas i stil med”deckarlösningar” första serien heter bedragen. sen är camilla läckbergs deckare med som jag rekomenderar. såg att du läser liza marklund så i oktober kommer det ut en ny bok av henne:)

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jenni Leeb känner jag int till men av Katerina Janouchs böcker om barnmorskan Cecilia har jag läst tre och har den fjärde i bokhyllan. Dom är bra. Har läst alla Camilla Läckbergs böcker..hon är en favorit. Vau..härligt att hon äntligen kommer ut med en bok. Gillar henne. Skall kolla Jenni Leeb..tack för tippset 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s