den här helgen

Igår byttes det ringar än en gång här i det Nordlingska huset.

Det var den lilla familjen som kom för att byta till sommardäck på mammans bil. Förutom ringarna, tvättades och dammsögs bilen, vinterringarna blåstes av från smuts och tvättades. Kommer man till Pappa Uffen och byter ringar finns det bara ett sätt att göra rätt. Sidu gör såhär..nej såhär är bättre…nästan så att pojken kunde ha sagt…gör det du då som kan det så bra. Pappa Uffen i ett nötskal..kan jag säga..på gott och ont.

däck

DSC_0101

Medan föräldrarna höll på med bilen sov Cilla först en stund..sen då hon hade vaknat fick jag och fastrarna bara underhålla den lilla. Har köpt åt henne uteleksaker hit hem till oss så att hon har något att leka med i vår sandlåda. Sandlådan som en gång i tiden var systran mins..den har alltså några år på nacken men är still going strong. Vilken tur ändå att den int blev till ett blomland, en grönsakslåda eller helt enkelt fördes bort, då när vi int behövde den mera.

cilla

Hon är allt en glad liten unge. Hon är int alls rädd för Ebba. Det är se roligt att se. Ebba skulle ju helst villa ge pussar åt henne då hon kommer, vilket vi försöker undvika, men ibland hinner Ebba komma nära och Cilla bara skrattar. Hon t.o.m. putade med läpparna en gång, att kom bara, du får nog en puss av mig. Cilla är annars också en kramgo pussig tjej.

Elin hittade Alexanders gamla skateboard och försökte skuffa sig fram i gränden med ganska dåligt resultat. Skateboarden som från första början int var nån proffsgrej borde hitta sin väg till roskisen, tycker jag.

DSC_0058

Nu har jag sett tillräckligt på mina torkade och vissna vinterblomster. Man har kanske int ens riktigt kunnat sätta ut något färskare eftersom det varit så kallt. Därför har jag hoppat över narcisserna i år och går genast till följande steg vad gäller våra utekrukor. Nämnligen violer. Var idag till plantagen och köpte 20 stycken.

blomster

Samtidigt då jag var så nära Mylly gick jag dit för att köpa lite mediciner som håller på att ta slut. Kan nog erkänna att det inte var det enda som drog mig dit. Drack en vanilj latte och åt en bakelse på coffee house. Gick en ronda genom mina ”lämpliga för plånboken” klädaffärer. Hemtex och Pentik är alltid ett måste, så dit var jag också. Köpte en löpare och en ny lampskärm till köket. Hittade dessutom en kofta för ynkliga 5 euro hos H&M. Inte fy skam. Bra som en slit och släng tröja.

Om några dagar är det valborgsmässoafton, då skall jag och x-antal andra stå och huttra på vårdberget och höra Brahe Djäknar sjunga in våren. Hoppeligen behöver vi int bli våta.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Cecilia, Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s