alla mammors dag

Jag blev firad helt enligt tradition.

Kaffe på sängen och presenter. Presenter som jag igår valde ut åt mig själv och som var inslagna i plastpåsar då jag fick dom. Det bästa med självvalda presenter är ju de fakto att man får det vad man vill ha och behöver.

Jag behövde nödvändigtvis ett par mintgröna converse och mintgröna byxor. Så jag var nöjd.

För att ni ska få se hur nöjd jag verkligen var så kommer här en bild som jag bjuder på, bara för att det är morsdag.

 photo DSC_0142_zpsbd3b9f5c.jpg

Har med bästa förmåga försökt redigera fotot så att det int syns hur yrvaket uppsvälld jag är och hur stora påsar jag har under ögonen och så att rynkorna blev lite mindre.

Elin hade fixat morgonmål. Jag som annars int äter nånting på morgonen, högst en frukt, fick nog en rejäl frukost.

 photo DSC_0187_zpsc7f55b26.jpg

 photo DSC_0175_zps4f89f225.jpg

Hann just och just påbörja matlagningen då den lilla familjen kom. Cecilia kom så glatt till Fammo med ett paket och ett kort som hon hade målat själv. Hann int ta något foto för flickan var ju så ivrig. Gullegrynet vårt. I paketet fanns choklad…mums..dom hade på det klara med vad en Fammo gillar. Fick också en vacker blombukett.

 photo DSC_0195_zps8fc285be.jpg

Sen kom Linda med en morsdagshälsning. Hon och Elin hade köpt sommarens muminmugg. Den har jag pekat ut, så att dom säkert skulle veta, ifall att dom tänkte köpa nåt, vad som skulle vara en önskad gåva. Linda hade också lagat ett kort. Hon är nog en baddare på scrapbooking.

Efter Linda kom Alexander och Lena med bussen från Åbo. Alexander överraskade verkligen. Han hade tryckt själv en kasse åt mig. Mammas kasse..stod det. Den blir nog min nya handarbets kasse, tror jag.

 photo DSC_0298_zps1a80cefa.jpg

 Nu låter det som om jag är den värsta materialisten och anser att huvudsaken med morsdagen är att få gåvor. Nå så är inte fallet. Visst är det roligt med gåvor. Men ännu roligare är det nog att få ha hela familjen samlad.

Cilla den lilla hittade Alexanders gamla skateboard. Sen var det bara ett enda upp på brädan och hoppa ner..upp och ner…Kanske hon rentav blir en riktig skateboardare då hon blir stor 😉

 photo DSC_0228_zps655b99e8.jpg photo DSC_0230_zpsde16ea9a.jpg

Vilken tur det ändå var att Alexander hade gjort tygtryck för plötsligt började jag prata om t-skjortan jag tryckte i härmä åt Cilla. Vadå..vilken..frågade Mamman. Hpfff### den hade aldrig nått dit den skulle. Vart månne den hade blivit satt. Hittade den i garderoben. Vilken tur, kan man gott säga.

 photo DSC_0238_zpsa9d461dd.jpg

 Efter maten åkte vi alla till min Mamma för att gratulera henne.

Hjärtat på bilden är precis på passligt ställe…älskade Mamma.

 photo DSC_0263_zps0e673547.jpg

 Hos Mommo fanns systran min och hennes barn, mina barns kusiner. Otroligt då den äldsta är 28 och den yngsta snart sex månader.

Amos var så intresserad av Cilla.

 photo DSC_0251_zps179abea4.jpg

Barnbarnsbarnet är lite äldre än barnbarnet.

Fammo, min Svärmor blev gratulerad till sist.

 photo DSC_0284_zpsb9f17056.jpg

 Där mötte vi upp med Uffens brors familj.

Det blev kaffe på kaffe på kaffe kalas så vi till slut var alldeles proppmätta allihop.

I Åbo har våren hunnit mycket längre än här i Pargas.

 photo DSC_0289_zps484e55ca.jpg

 Det var morsdagen 2013 i vår familj.

 photo DSC_0278_zps2894803f.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Cecilia, Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s