en onsdag i maj

Har haft två ynkliga dagar. Har märkt att om jag har haft en hysteriskt deprimerande dag eller en hysteriskt rolig dag medför det alltid en eller två dåliga dagar efteråt.

Så även denna gång. Efter måndagens ruljans var jag helt färdig igår. Sov hela dagen. Idag har det fortsatt i mindre skala. Fick mig ändå ut i det vackra vädret. Gick ett varv runt golfbanan med Ebba.

Våren är verkligen här. Golfsäsongen har börjat och det är grönt överallt. Det finns vitsippor i mängder och maskrosorna har börjat blomma. Såg t.o.m en ensam gullviva. Jag bara älskar den här tiden då alla träd är på god väg att få sina blad. Allt är så fräscht på nåt sätt och bladknopparna är nästan lika vackra som vilken ros som helst på vissa träd.

 photo DSC_0007_zpsde1d887b.jpg photo DSC_0018_zps9cbf16cc.jpg photo DSC_0036_zps5afc3a87.jpg

 photo DSC_0046_zps7ff3f8e0.jpg

 photo DSC_0114_zps9f0dcef7.jpg

 photo DSC_0079_zps749fa150.jpg photo DSC_0074_zpsb2f92cc8.jpg photo DSC_0132_zps4b22cb88.jpg

Ebbas koppel har gått sönder och hon har fått ett nytt. Vet int riktigt vad jag skall tycka om det. Antar att det är bättre då det är vinter, för nu då solen skiner tar det riktigt illa i ögona av det illgula. Men annars är det som vilket koppel som helst. Helt ok.

 photo DSC_0154_zps2d9c45fa.jpg

I våran trädgård börjar det hända saker. Lupinernas blad är ganska stora redan, bergenian har börjat blomma, likaså primulan och äppelträdena håller på att få knoppar.

 photo DSC_0157_zps85db1db9.jpg photo DSC_02342_zpsdf00b8ac.jpg

 photo DSC_0171_zps31886e42.jpg

 photo DSC_0212_zpsf9b58572.jpg

Det är nu så gott som allting vad jag har upptäckt idag. Önskar jag blir lite piggare och får lite mera energi. Vi har ännu alla vinterstövlar och vinterkläder framme. Vill plocka fram mera sommarskor och så skulle jag villa röja i mitt klädskåp. Flytta vinterkläderna långt bak i skåpet och ta fram sommarkläderna. Samtidigt vill jag tömma skåpet på allt sånt som jag int har använt på några år. Onödigt att sånt tar plats i skåpet. Kanske dom gör nån själ glad någonstans i världen.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Fotografering, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en onsdag i maj

 1. kamomilla skriver:

  Skönt ändå att du ser ett mönster. Då kan du ju ta det som det är och inte bli orolig. Bara vila då, när det känns så- ta hand om dig själv.
  Själv får jag nu och då såna ”utmattningsdagar” då jag knappt orkar röra mig. Om det är fysiskt eller psykiskt vet jag inte, men jag brukar försöka lyssna på kroppen och knoppen och låta det ta sin tid. Min reumasjukdom är ju en mjukvävnadsvariant så det kan ju hända att den protesterar när jag kört för hårt så att säga. Skönt att kroppen och knoppen säger ifrån- annars skulle man ju inte förstå att ta det piano utan köra helt slut på sig själv.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Man lär sig ju med tiden. Du har så rätt. Det samma till dig..det är viktigt..ta hand om dig 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s