en liten fotovandring

På fredagen var jag på mammografi. Inte den angenämaste upplevelsen precis, men nödvändigt, då man kommer till åren.

Det blev en passlig tripp till Åbo med tanke på den lilla fotovandringen som jag har haft i tankarna sen jag hörde om alla handarbetsinlindade trädena vid åkanten. Dom bara måste jag få uppleva.

Jag började vid salutorget som nu är fyllt med blommor av alla de slag och färger.

 photo DSC_0025_zpsfb6ae3b5.jpg photo DSC_0014_zps1557f9d5.jpg

Sen fortsatte jag Eriksgatan fram ett kvarter, ner till Brahegatan och därifrån till Slottsgatan.

På slottsgatan finns det nya biblioteket och det gamla. Det nya är verkligen mäktigt och det gamla bara så fint.

 photo DSC_0036_zps801d906e.jpg photo DSC_0043_zpsffd0a2ea.jpg

 photo DSC_0123_zpsde774960.jpg photo DSC_0124_zps93bc9de1.jpg

 photo DSC_0050_zps26d1085f.jpg

 photo DSC_0087_zps65e5cc18.jpg

Just nu färdas en hel del människor med cykel i stan. Utanför biblioteket fanns cyklar parkerade i mängder.

 photo DSC_0046_zps833e1a5c.jpg

 Så började då min väg längs åkanten. Helt härliga kreationer som både omslöt trädena och hängde från trädena. Dom var kreativa, roliga och fulla av detaljer. Där fanns bl.a. ett elefanthuvud, sjöstjärnor, blommor och bin, mormorsrutor och texter. Allt i en salig röra.

 photo cats3_zps5320ad78.jpg photo cats4_zps9278c421.jpg

Tycker dom alla är fina, men ett träd tycker jag bara bäst om. Det trädet är helt täckt av en virkad matta full av vackra detaljer.

 photo DSC_0184_zps5012bea8.jpg

 Alla träd jag såg stod vid åkanten längs Västra strandgatan.

 photo DSC_0169_zps629d418a.jpg

Där mellan trädena fanns en staty som jag aldrig har vetat att existerar. Det var två snubbar från förr i tiden (sådär difust sagt om man int vet årtal och inte heller vem dom föreställer. Kunde ju ha kollat).

 photo DSC_0159_zps0ec39272.jpg

Viktiga och förnäma herrar var dom ivarjefall.

Som jag gick där och fotade träd kom jag plötsligt till Cafe´Art. Ett cafe´som Alexander har prisat till skyarna. Så jag tog mig en latte med vaniljsmak och en konjakspralin. Jag satt mig ute som alla andra och bara njöt av atmosfären.

 photo DSC_0225_zpsa02b6e82.jpg photo DSC_0202_zpsa83544d3.jpg

Bara måste ta ett foto av denna herreman som passade som hand i handske i en atmosfär som man kan kalla konstnärlig. Där satt han ensam i sina runda glasögon, randiga strumpor och njöt av en god kopp kaffe och en tjock cigarr, bara konjaken som fattades.

 photo DSC_0208_zpsf9c47857.jpg photo DSC_0221_zps882dd8f5.jpg

Efter en god stund fortsatte jag till Auragatan och därifrån tillbaka till salutorget.

 photo DSC_0231_zpsb8cad163.jpg

En lite rolig grej, märkte det först hemma. Men har ni sett cykeln förut? Ta och skrolla uppåt så vet ni 😉

 photo DSC_0233_zps7187492e.jpg

Här slutar jag min fotovandring. En vacker port vid Auragatan.

 photo DSC_0242_zpsd95dfb2d.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Fotografering, Handarbete, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till en liten fotovandring

 1. villaherberts skriver:

  Åh, vilka fina bilder från Åbo. Längtar dit igen, synd att jag missade ”handarbetsträden”.

  Gilla

 2. Lis-Marie skriver:

  Hej, fina bilder igen en gång. Åbo är nog en stad man borde besöka på sommaren och utforska lite närmare. Var på snabbvisit dit i början av maj på Springsteenkoncert men hann inte med så mycket då. Jag har en faster som bor där så det finns orsak för nya besök 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Kan rekommendera. Nu då jag har gått runt där med min kamera på olika ställen, blir man helt förvånad. Borde ju känna till staden skulle man tycka, men nepp.

   Gilla

 3. Monika Sangder skriver:

  Ring på nästa gång du är i stan. Jag kund ha kommit på kaffe med dig.:)

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Kom int att tänka på att du antagligen int var på jobb. Jo, definitivt tar jag kontakt. Vi kunde gå dit på kaffe. Mysigt ställe!

   Gilla

 4. villaherberts skriver:

  Enligt planerna för sommaren så är jag i Åbo på blixtvisit igen 19 – 20 augusti. Kan bli tidigare beroende på om sonen hamnar in på sjukhus igen (han var inlagd onsd- lörd) för sina rytmstörningar. Den som lever får se.

  Gilla

 5. villaherberts skriver:

  Glömde berätta att jag såg den statyn när jag senast var i Åbo. Den är ganska ny och det är mötet mellan tsar Alexander och svenska kronprinsen Karl Johan som kom överens att Finland skulle bli en del av Ryssland för ca 200 år sen.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jooo..har blivit informerad. Sonen min påpekade det idag då jag åkte med honom till stan..de3ssutom sa han att jag nog gick längs med Västra strandgatan och inte Västra långgatan. Tur att man har nån som följer med ens skriverier 😉

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s