en stund i Skanssi

Vädret är minsann omväxlande här i södra Finland. Igår var det 14 grader och molnigt på förmiddagen och på eftermiddagen 25 grader och solsken.

Då man har blivit borskämd med varmt väder, känns 14 grader kallt. Därför tog jag Cilla med på en tripp till Skanssi på förmiddagen. Visste att hon gillar att gå i djurbutiken och titta på alla fiskar, fåglar, hamstrar och gerbiler. Hamstrarna och gerbilerna tyckte hon mest om och visst var dom supersöta.

Efter djurbutiken gick vi ner till första våningen och parken bredvid Cafe´Brahe. Där var det roligt minsann. Hon gungade och rutschade och sprang på som bara den.

 photo WP_000106_zps3cf5ccc2.jpg

 Efter stunden i parken gick vi på lunch till Cafe´Brahe.

Två timmar gick hastigt och så åkte vi hem för att sova middagsvila. Men det ville då inte fröken Cecilia. Först kakka hon, sen hade hon rivit blöjan av sig och till slut bara stod hon där i sängen pigg som en mört då jag skulle lägga ner henne. Så efter att ha försökt en och en halv timme gav jag upp.

Mellanmål åt vi på terrassen. Nu hade då himlen blivit blå och solen värmde. Hon åt sina vindruvor med andakt.

 photo cats1_zps7b07fc40.jpg

 Fredrik och Michaela har avgränsat sin gårdsplätt med tuijor. På ett ställe lämnade dom ett hål för en grind. Grinden finns int ännu och den lilla vet precis att hon inte får gå utanför gården. Men pröva kan man ju alltid.

 photo DSC_0018_zps767ecf57.jpg photo DSC_0036_zps5dbff225.jpg

Medan vi satt där kom Mamman hem från jobbet. Jag åkte fram och tillbaka till Mylly och sen hem och rakt i säng. Var oliiidligt trött igår. Därav inget inlägg. Öppnade int ens datorn. Det ni..det säger ganska mycket om hur trött jag var.

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s