sol, regn och nypotatis

På lördagen premiär åt vi nypotatis. Den första gången är den bästa. Bäst av allting då det finns nypotatis är att matlagningen blir så mycket enklare. Allt som behövs är några burkar sill, kanske en köttbit eller korv och en massa grönsaker.

DSC_0003

 Just nu då jag tänker på mat, tänker jag speciellt på midsommarens mat. Nu är det klart att Uffens bror med familj skall fira midsommaraftonen hos oss. Äntligen kan jag lite bjuda tillbaka allt som blivit objudet under mera än ett år.

I och för sig är det lätt med middagsbjudning på midsommaren. Det är ju som sagt nypotatis och sill som gäller. Men vad mer. Vill göra det så lätt som möjligt för mig men ändå så gott som möjligt. Grillat är ju aldrig fel, men så förutsägbart. Vill kanske överraska lite. Nåväl, återstår att se vad jag hittar på, det finns ju ännu några dagar att fundera.

Annars planterade jag uteblommor på lördagen på lande. Planterade både mina egna blommor  och min svärmors blommor.

cats 1

Otroligt mycket pengar som blir investerade i dessa blommor som vi njuter av i kanske tre månader som mest. Är det verkligen värt det. På lande blir dom åtminstone vattnade, här hemma är det si som så. Nästa år tror jag att det får bli en ordentlig minskning av blommor både på lande och hemma. Allting är ju grönt ändå och det finns blommor i blomlandena som blommar nästan hela sommaren. Och om det int finns i blomlandena så finns det en massa vackert ogräs överallt 😉

Medan jag planterade blommor satt Elin med min sider..Mammaaaa…snällaaa…får jag ta en klunk??

DSC_0016

Ebba bara älskar äppel.

DSC_0085

Lördagen var vacker, med blå himmel hela dagen, men int så speciellt varm.

DSC_0070

Sen kom söndagen. Idag. Det har forsat ner från himlen.

DSC_0103

Då passar det bra att ta handarbetet fram. Och jooo..jag har stickat färdigt sockorna jag började med. Nu håller jag på med ett par åt Cilla. Efter den här bilden stickade jag lite till, men märkte ganska snart att det inte blev bra så jag rispade upp allting ända till skaftet.

DSC_0118

Det öste ner så att min MAN undrade om vi skulle åka hem lite tidigare. Kors i taket, säger jag bara. Det händer int alltför ofta. Vi bestämde oss för att äta mat hemma. Många andra hade tänkt samma tankar märkte vi vid färgfästet.

DSC_0139

Typiskt nog blev vädret bara vackrare ju närmare Pargas vi kom. Till sist började solen skina. Man kan ju int läsa hur vädret skall bli, eller hur? Egentligen hade Uffen det unga paret i tankarna. Ännu fanns där några hyllor som skulle upp. Så han åkte till stan efter maten.

Till slut några bilder från fredagen. Gick i trädgården med paraply för att få bilder av vattendroppar.

DSC_0117

DSC_0126

DSC_0157

DSC_0121

Finns det nåt vackrare än regndroppsvåta blommor och blad. Allting får en så frisk färg, för att inte tala om doften.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till sol, regn och nypotatis

  1. mela skriver:

    rökt fisk är gott till nypotatisen och hemlagade köttbullar *tipsar*

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s