en tripp till Muminvärlden

Fredrik undrade i förra veckan om jag ännu var intresserad av att gå med Cilla till Muminvärlden, och visst var jag det. Men inte ensam, int om man vill ta lite foton, int utan att bli stressad. Så jag tog Elin med mig. Efter att ha talat med Syrtsipumppa var hon också på väg med oss. Den enda dagen som passade var igår, vilket var lite synd för jag hade en träff i Pargas klockan två.

Tänkte som så att tre timmar kanske är tillräckligt för en liten som Cilla, men vi kunde gott ha varit längre. Var tvungen att starta hemåt med Cilla ett tiden, kvar blev Elin med Kajsulina och barnen.

Tiden från Nådendal till Pargas var beräknad enligt minutschema och då brukar det oftast skita sig. Som det gjorde även igår. Gick som en galning till bilen, slängde ungen i bilstolen och skulle fälla ner kärran. Men hur??? det var frågan. Jag klämde och jag klämde..lite knax hördes, det var allt..ringde till Fredrik..hann tala med honom i några minuter då det gick en familjefar förbi..bäst att öppna munnen tänkte jag och slängde telefonen i kärran..frågade mannen..om han möjligtvis kunde hjälpa mig med kärran.Visst kunde han det och vipps var den ihopfälld. Det enda felet jag gjorde var att jag int gjorde någo fel. Mina fingrar var bara int starka nog.

Innan jag hade hittat telefonen som jag i ett ögonblick hade slängt på frambänken och innan jag hittade nyckeln till bilen tog det en stund. Men sen åkte vi iväg hem till Mamman. Hastigt allt ur bilen och sen vipps iväg på möte. Blev fem minuter försenad.

Efter träffen märkte jag till min fasa att jag hade en super duper stor vit finne vid näsroten…usch vad pinsamt..antagligen det enda man såg av mitt ansikte just igår.

Nåväl, Mumindalen var helt perfekt och fast tiden kunde ha varat längre, räckte det ändå gott till åt Cilla.

Vi gick på teater och trots att tösen vägrade gå in gick det bra att kolla på den utanför mellan staketet. Ingrid och Edith ville ha ansiktsmålningar, det ville Cilla också tills det var hennes tur. Vi gick till Muminhuset för att träffa alla figurer som var där just då. Cilla ville så gärna gå nära, samtidigt som hon bara int vågade.

I det stora hela tror jag nog hon var nöjd och det var jag också. En riktigt rolig dag hade vi tillsammans.

DSC_0016

DSC_0049

DSC_0060

DSC_0069

DSC_0093

cats 1

DSC_0109

DSC_0114

DSC_0116

DSC_0125

DSC_0131

cats 2

DSC_0158

DSC_0153

DSC_0162

DSC_0168

DSC_0164

cats 3

DSC_0202

DSC_0204

DSC_0207

DSC_0208

DSC_0216

DSC_0176

DSC_0229

Trippen avslutades med potatismos och köttbullar från Muminmammans egna kök.

DSC_0239

Det var det…duktiga ni om ni orkade ända hit. Som sagt detta är min grej, vad ta med och vad välja bort. Less is more, jag vet..skall försöka förbättra mig på den punkten 🙂

(Fotona är som dom är..är ju ingen situationsfotograf fast jag hur sku villa..är int snabb nog. Kamerans inställningar skall ändras hela tiden och jag kan int det bara sådär ännu. Försök och misstag gäller ännu för mig.)

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till en tripp till Muminvärlden

 1. Carola skriver:

  Du är så jättebra på att ta foton, och det är väldigt trevligt att läsa dina texter också 🙂

  Gilla

 2. Helena skriver:

  Fina bilder har du ju tagit ! Ellen var också till Muminvärlden på semestern. Hon gillade det skarpt men var också en aning reserverad, kastade boll med lilla My men ville inte krama Muminfamiljen 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Kanske dom ännu är lite för små, i nästa år är det säkert annorlunda. Roligt hade nog Cilla också.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s