en torsdag

Har varit lite frånvarande hela dagen idag.

Har funderat mycket på mitt datoranvändande och bloggande. Ibland känns det som om jag int gör något annat under hela dagen än sitter vid datorn. Jag bloggar, läser andras bloggar, kollar in fb, spelar nåt spel och ser på mina favorit tv-serier. Om och om igen. Är det vettigt?

Ganska ofta ger det mig dåligt samvete och ångest. För det mesta gäller det mitt bloggande.

Tänker smått enligt följande: Är hon riktigt klok som blottar sig själv och sitt liv för alla utan begränsningar? Förstår dom som läser att jag oftast int berättar hela sanningen? Är jag för negativ? Borde jag vara försiktigare med hurdana bilder jag sätter på bloggen? Borde jag ha kortare och opersonligare inlägg? Tar nån illa upp? Vad tror jag om mig själv egentligen?

Idag har hela tankegången gjort att jag allvarligt har funderat på att ta en paus eller rent av sluta.

Varför blogga om det ger en negativa känslor.

MEN sen igen, då jag får respons, då jag ser att läsarsiffrorna ökar, långsamt, men ändå, då känns det bra, jätte bra faktiskt.

Så efter att hela dagen bara ha tänkt negativa tankar och knappt rört datorn eller haft en tanke på att skriva ett inlägg, har jag gjort det i varjefall. Jag och bloggen lever trots allt i en sorts symbios med varandra. Tror int jag sen ändå skulle kunna vara utan den.

Nåväl, nog om det.

Ikväll blir det filmkväll hos oss. Ja, för oss som är hemma, Elin och mig. Var och hyrde 2 filmer, hade våra bådas smak i åtanke. Åkte till butiken och köpte poppisar och godis. Nu är det bara att slänga sig i soffan och njuta. För jag hoppas att filmerna är njutbara.

DSC_0013

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till en torsdag

 1. Kamomilla skriver:

  Det är trots allt din blogg, din dagbok, dina tankar. Klart du kan lägga egna gränser om det får dig att må bättre, men samtidigt är det kanske skönt att få ut alla de där tankarna?
  Upplever dig inte som negativ, men känner många gånger att du inte har tillräckligt tro på dig själv. Du är en fin som du är och vi som kikar in här gör ju det för att vi gillar dig och din blogg.
  Vad du ändå kan göra för att må bra, är ju att lägga upp en tid. ” idag får det ta så och så lång tid att göra ett inlägg” . Och så en viss tid bloggläsande och en viss tid för fb. Det där sista är svårast dåflödet är så i realtid. Bloggar kan man läsa när som helst på dygnet.
  Tror inte du skulle vinna nåt på att sluta blogga, men har du ångest över det så vinner du nog på att slå upp egna gränser för din användning av tid.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack Kamomilla. Du har en bra point där. Tror jag skall göra upp en sån plan, det skulle nog hjälpa mig att må bättre. Har int ens tänkt i såna banor.

   Gilla

 2. barhoppan skriver:

  Snälla du sluta inte, du skriver så bra och har så kivoga bilder. Du skriver så som jag skulle vilja. Ha en bra dag

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s