om lycka

Ninette med bloggen ”Tedags hos Tant Ninette” funderar på lycka i sina två senaste inlägg. Detta efter en frågestund hon hade på sin blogg där hon fick frågan om vad lycka är för henne.

Hon skriver i sitt inlägg bl.a. detta om vad lyckan kan vara:

”Det är en inställning till saker och ting, ett tillstånd som är avgörande av hur bra man bearbetar saker och ting, hur väl man kan släppa sig loss från sånt som håller en fången i svarta tankar, hur bra man kan förverkliga sig själv och vara en individ som är delaktig i samhället och livet på den här planeten.”

Just detta passar så in på mig, just detta borde jag ta till mig och göra något åt, något som får mig ur mitt fångenskap av svarta tankar. Det är dom som håller mig tillbaka, som stör mig på min väg mot ett friskare liv.

Jag började ofrånkomligt att fundera över vad som gör mig lycklig då jag läste inlägget. Är jag kapabel att känna mig lycklig?

Jag vet att det finns otaliga saker jag borde vara lycklig över och jag vet att det finns en handfull av saker som verkligen gör mig lycklig. Det är sakerna jag borde vara lycklig över som borde förändras till saker jag är lycklig över, men hur??

Ninette nämner självinsikten.

Just vad jag saknar. Jag saknar självförtroendet.

För att kunna tycka om andra och annat, måste jag lära mig att tycka om mig själv. Acceptera mig själv för den jag är. Detta inbegriper hela jag, vad jag tycker, vad jag säger, hur jag klär mig o.s.v. Jag är bra som jag är. Jag behöver int ständigt tänka på vad folk tänker om mig.  Jag får ha mina egna åsikter om vad jag tycker och tänker, jag får klä mig som jag vill och int som jag tror att andra vill att jag skall klä mig. Mitt hem är mitt hem och det ser ut som mitt hem. Ingen annan behöver tycka om det, bara jag. O.s.v.

Ytliga saker, men saker som tar oändligt av min energi.

Sen nämner Ninette också den fysiska aktiviteten.

En stötesten i mitt liv. Hur få mig att röra på mig?? En hund tycks int räcka till för det tillräckligt mycket. Vet ändå med mig själv att då jag kommer in i rytmen, går det av bara farten att t:ex gå ut och gå en gång per dag.

Jag blir glad då hon räknar handarbete, konst och musik som fysiskt. För det gör jag ju, jag handarbetar och jag fotograferar. Och här kan jag medetsamma säga en sak som gör mig lycklig. Det är mitt fotograferande. Men sen..platt fall..vad tycker folk om mina bilder, visst är dom suddiga, varför blir int mina foton skarpa, jag kan int ta någo bra bilder..självförtroendet saknas helt.

Nåväl, en sak som har gjort mig glad idag är en träff med en bloggvän från Österbotten. Hon var i Åbo och vi träffades på stan. Vi strosade i en handarbetsaffär, vi gick på salutorget och vi tog oss till Cafe´Art på en liten lunch, träffen avslutades i en pysselaffär. Medan vi gick berättade hon om sin familj och vad hon har sysslat med i sommar och jag berättade om mitt. Inga djupa diskussioner utan lätta och trivsamma.

Ser fram emot att få träffas på nytt 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till om lycka

 1. Camilla skriver:

  Du funderar för mycket ❤ Du är bra som du är 🙂

  Gilla

 2. barhoppan skriver:

  Kunde ha varit jag som skrev detta. Känns verkligen bra att man inte är ensam om ”tokiga” känslor. Fast de är ju såklart inte bra att sånt finns. Du tar nog så jätte fina foton, profs tycker jag. Ha en bra dag

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo, verkligen tokigt med såna känslor. Det är svårt att komma från såna känslor. Tack, vad roligt att du tycker om dom 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s