egna tomater

Jag har skördat tomater från våra plantor. Röda, solvarma tomater. Hela fyra stycken. Det kommer några fler om dom hinner mogna.

DSC_0012

DSC_0018

DSC_0016

Förvånande nog har smaken faktiskt int tagit skada av dom torra plantorna. Dom är himmelskt goda. Nästa år köper jag kanske flera plantor och försöker få dom att frodas. Kanske jag sätter dom i samma land där vi odlar våra zucchinin. För dom har verkligen levererat i år. Från tre plantor har jag nu plockat 11 uberstora zucchinin. Så nu har jag delat ut dom till diverse familjemedlemmar. För hur jag än tycker att dom är goda, tröttnar jag till slut på smaken av dom.

Annars så har vi köpispizza hos oss idag till middag. Köpispizza, betyder butikspizza hos oss. Det finns en som är min absoluta favorit. Alla andra är typ på tionde plats eller sämre. Jag talar om Dr.Oetkers Ristorante pizza och då enbart denna, med mozzarella, tomater och pesto.

DSC_0002

Den har allt man kan förvänta sig av en pizza. Bottnet är knaprigt, smaken är fyllig och det finns precis tillräckligt med fyllning på den.

Annars har jag läst Khaled Hosseinis bok ”Och bergen svarade”. Fick den av min Mamma till namnsdagen. Då jag fick den i min hand tänkte jag att okejjj…något högtravande, trögt och sorgligt..fast både Mamma och min syster Maria prisade boken.

DSC_0005

Så jag började läsa den med långa tänder. Början av boken upplevde jag som lite råddig, så många namn och så många släktband att ta in. Men den var absolut inte trög. Helt flytande språk och mycket lättläst. Förutom att jag då, antagligen för att jag var lite okoncentrerad i början av boken, var tvungen att ta en titt tillbaka, varje gång en ny ”historia” började. Hur hänger det här ihop liksom, vems historia är detta av personerna som det berättades om i början av boken.

Men definitivt en läsvärd bok. Intressant, tragisk och lessam, men absolut ingen snyftare.

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till egna tomater

 1. villaherberts skriver:

  Oh, varma solmogna tomater är gott, hoppas att du åt en medan den var varm.

  Gilla

 2. notgubben skriver:

  Du har så rätt, egna tomater är lycka. F.ö. har det varit ett gynnsamt år för amatörodlare, åtminstone hos oss. Har aldrig förr fått så riklig skörd av både tomater och slanggurka.

  Gilla

 3. Helena skriver:

  Så jämna och fina tomater ! Det är såå roligt med egen skörd . Har en minigurkaplanta , som just nu ser eländig ut, som producerat ca 20 små fina o goda gurkor 🙂

  Gilla

 4. Carola skriver:

  Om du har möjlighet att läsa böckerna ”Flyga drake” och ”Tusen strålande solar” så rekommenderar jag varmt. Den första är till en början kanske litet trög, men sen kan man inte lägga boken ifrån sig 😉 Khaleid Hossein är en bra författare.
  Fina tomater som du odlat. Jag har odlat redan några år i mitt lilla växthus, främst då körsbärstomater. O visst är det roligt att skörda o dom smakar så gott 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Jo har nog tänkt läsa dom också. Han var en helt ny bekantskap för mig men en bra sådan. Nu då man vet hur han skriver är det trevligare att ta en av hans andra böcker i handen.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s