det närmar sig

Snart är dagen D här. Dagen då jag tar mitt pick och pack och åker söderut för en vecka. Som jag har väntat och som jag har angstat.

Orosmoment nr ett just nu är vad jag skall ta med mig. Vi får endast ta 15 kg i bagage och 5 kg som handbagage. Vår kappsäck är en åldring och väger typ 15 kg. Åtminstone känns den supertung då man lyfter den. Hade räknat med 20 kg:s bagage.

Har haft åga om detta nu rätt länge, även då jag räknade med den tyngre vikten. Tyckte jag hade nått ett ganska bra resultat i min hjärna, men nu får jag tänka om. Jag bara suuuger i att tänka i mindre banor.

Men tänk om jag börjar lukta illa, det är ju för fasen varmt på Kreta ännu i september, och snart 50 som jag är svettas jag ymnigt en varm dag.

Jag vill int lukta illa.

Jag vill ha så mycket kläder med mig så att jag kan byta om åtminstone två gånger per dag, blusar främst, om så behövs.

Men vadå 15 kg är välan tillräckligt, jo för nån som väger 60, men inte för mig som väger mycket mer. Man kan gott säga att min blus väger två gånger mer än vad en mindre persons blus gör.

Sen kommer dom där tankarna om vad dom andra har med sig. Är min smak ditåt likadan som deras, undrar jag. Jaaaaa..då försöker jag slå in sunt förnuft i min hjärna..jag vet vad jag trivs med och jag vet vad jag känner mig bekväm i, så varför i fridens namn bry sig.

Värdsliga saker, jag vet, men ändå snurrar dom i min hjärna, om och om igen.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till det närmar sig

 1. Lis-Marie skriver:

  Roligt att få åka bort och förlänga sommaren. Att packa rätt är inte lätt. Det blir alltid för mycket. Det ska var svala kläder, ”finare” kläder, varm tröja, bekväma skor, lite finare skor, sandaler osv osv osv och helt plötsligt är det bara för mycket. Kom ihåg att fota mycket så vi får njuta av dina vackra bilder då du kommer tillbaka. Ha en bra resa och njut!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Just så är det 🙂 Jag skall ju int åka förrän om två veckor, men två veckor för mig är några dagar 😉 Jo skall nog fota så mycket jag bara kan. Tack, det skall jag göra.

   Gilla

 2. greta skriver:

  Hej! Gläds med dig nu då du skall ut på resa…bara du kommer iväg så går allting som en dans Johanna 🙂 Alla andra svettas också och luktar därefter, så kan du kanske skölja upp nån blus , enkelt att ”rådge” en annan men jag tycker själv jag ALLTID har fel kläder med 😦 Skrev en minneslapp åt mig en gång, ljusare kläder med nästa gång,svårt att tänka mig sommarlätta kläder mitt i vintern här hemma.) Du är du och har dina ”bekväma”kläder Jätte bra så! Visst lovar du att fota så vi andra får vara med som snyltresare 😉 ALLT GOTT!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack vad roligt..jo nog går det sen då jag sitter där i terminalen. Så är det ju, int är jag kanske den enda som svettas. Nu då sommaren just har varit så är den biten åtminstone lätt, man har i färskt minne vad man haft på sig. Jo skall ta foton så mycket jag bara kan.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s