ute arbete

Nu är mina krukor färdiga för vintern. Huh, äntligen. Det känns otroligt skönt att ha dom fixade och framförallt är det skönt att ha gjort lite nytta, att ha varit ute i den friska luften och i det vackra vädret och att ha gjort något fysiskt.

Måste bara komma ihåg nu hur gott det gjorde att röra på sig ute. Jag borde få det in i nån slags rutin att varje dag gå ut, oberoende om det är vackert eller fult väder. Den friska luften är ju huvudsaken och det att man gör något kroppsligt.

Antagligen sku tröttheten försvinna lite och kanske jag rentav plötsligt sku få massor gjort på en dag av bara farten.

Nu är krattandet kvar före vintern, och vändandet av grönsakslandet. Vi har en sån enorm tur att från och med i år ha mycket färre löv att kratta. Våra grannar har tagit ner alla sina träd som gränsade till vår tomt, av dom var hälften björkar. Vilken lycka 🙂 Tack för det. Glädjen gäller inte bara löven utan även ljuset som flödar in på vår gård nu då det är höst. Förut den här tiden räcktes solen int över dom höga träden.

Annars har Mindy igen tagit en stund av min dag idag. Hon blir så otroligt glad då jag kommer, jag får tusen pussar. Så om jag int får så mycket beröring annars får jag det nog av henne och Ebba.

Efterår gick jag på kaffe till Axo. Där träffade jag min kusin som jag int har sett på länge. Gick och satt mig med honom och först när jag hade suttit mig ner såg jag tidningen. Han kanske hellre hade läst Hbl än talat med mig 😉 Tror att sällskapet gjorde mig glad i själen och bidrog till att jag faktiskt tog tag med blommorna idag.

Människor behöver socialt umgänge. Vad skall man då göra om man har socialfobi och inte har så många vänner. Det är väl bara att överkomma sin rädsla och börja umgås med folk. Inte vara den som väntar på att någon skall ta kontakt med en, utan också själv ta kontakt med någon emellanåt.

Lite bildbevis av mina krukor och av dom sjukt dyra prydnadspumporna.

 photo 75ee5273-cabd-42ee-a5d5-53680ff45c51_zpsf2411999.jpg  photo a4b0be0a-3d31-477f-83b8-9bf898be02b5_zpse8145b3b.jpg

 photo 370f2ffe-3d63-4c8f-a5a8-1cbd48c56524_zps21906de8.jpg

Hujedamej vilka bilder då jag int kan photoscapea dom här hemma.

På tal om grönsaksland, så har vi ett mycket litet med 3 zucchini plantor. Det ser ut såhär just nu…

 photo DSC_0071_zpsd476210e.jpg

…2 stycken ruttnar bort. Fick sån otrolig skörd av dessa plantor, så jag vill int ens se på en zucchini, ännu mindre äta en.

Ebbas favvoställe..där sitter hon och håller reda på vem som går förbi.

 photo DSC_0082_zpsb506da55.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s