dagens

Nu kan jag bättre skriva inlägg från mobilen, tack vare Nina som tipsade om wordpress appen för windows telefoner.

Tänkte ta en dagens idag. Något jag aldrig gjort förut, men varför inte?

Dagens väder:

Regn och rusk, men ändå bättre än snön som kommit i Österbotten.

Dagens outfit:

Svart tunika, svarta leggings och svarta converse. Det enda som piggade upp klädvalet var min blommiga scarf.

Dagens lunch:

En träff med systeri och hennes ungar på stans mysigaste cafe’ . Cafe’ Hallonblad. Jag åt något så smaskigt som en croissnt fylld med brie ost och jordgubbar och en mustigt god mototskaka. Morotskaka hör hösten till på någo sätt. Om man int vet vad man skall välja av det goda, vad ett cafe’ har att erbjuda på, är den ett säkert val. Om den finns i sortimentet.

Dagens shopping:

En bunt nejlikor att förgylla min vardag.

 photo 06733b56-3ced-4b47-8816-4d2c3d98f9b1_zps22e9189b.jpg

 photo 0d0975b6-d34d-4855-9a91-3884f7939d95_zps00b7fd93.jpg

Dagens höjdpunkt:

Var då floristen i blombutiken sa att man riktigt ser hur mycket jag betyder för mina syskon barn. Hon såg oss nämnligen då vi möttes på parkeringsplatsen. Åtminstone betyder dom mycket för mig.

Dagens moka:

Vi skall på begravning på lördagen till östranyland och jag har beställt en sorgebukett från samma blombutik. Hade talat om tider med Uffens brors fru.  Så med blombutiken kom jag överens att söka buketten klockan sju på lördag morgon, medan mannen i huset just sa att vi skulle starta klockan sex. Hmpf## den ekvationen gick ju int riktigt ihop. Så fick ringa floristen och störa henne, nu klockan nie på kvällen, för att ändra tidpunkt till fredagkväll. DDAAAAaaaaaa….

Dagens insikt:

Bra att jag kommer så långt ibland att jag verkligen förstår att jag inte behöver flera muggar, inte flera marimekkotuikkun…men kanske en eller två mariskålar till.

Då jag såg i köksskåpet idag, såg jag mina muminmuggar och började räkna dom, bara för att dom upptar en hel hylla.

Fick det till 31 stycken. Endel värdefullare än andra.

 photo 3a0d9917-4f05-4b29-8b76-f62fc7d6a7d2_zps8ba0435c.jpg

Efter det började jag tänka på mitt samlarmani. Det räcker aldrig med en eller två..eller högst typ sex för mig..nej jag måst bara ha så många som jag bara kan få. Aldrig blir det för mycket. Vilket jag nu då inser är helt galet.

Jag räknade till 22 marituikkun. Endel färger finns det tre av andra bara en.

 photo 853bbeaf-e8d8-4454-9f98-4137768a1f17_zpsc5929909.jpg

Medan jag tänkte på tuikkuna gick mina tankar till mina mariskålar.

Har 12 stycken..av vilka 3 är små. Av dessa kunde jag möjligtvis nog ha fler…undrar bara varför?? Saknar vissa färger..eller kanske bara en..den bruna eventuellt.

 photo d3f9f64a-9beb-44d5-8110-ae2dcf069e6f_zps9de1f573.jpg

Dagens blodsocker:

Då jag var på lunch mätte jag 10,7..tog insulin för det som var för mycket och för det jag åt. Vilket var helt rätt. Men..på eftermiddagen då jag låg på soffan började jag känna mig lite konstig. Mätte blodsockret och nu var det 5,7..vilket ju är superbra..men eftersom mina blodsockervärden varit rätt så höga, närmare 20 än 10 en längre tid, kändes 5,7 redan i min kropp. Åt 3 smörgåsar men blodsockret fortsatte att sjunka lite..hittade en yougurth i kylskåpet och åt den. Efter en stund började måendet bli bättre.

Det var en hel del dagens…kommer int på nå fler.

Så..det var det..gott folk.

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till dagens

 1. Lis-Marie skriver:

  Tuikkuna samlar jag också på och har nog tänka samla på mej alla färger……men ibland undrar man om det är nödvändigt. Skålarna har jag några av men kommit till att jag inte behöver flera. Det är konstigt med detdär ”habegäret” det riktar sej oftast till sånt som du absolut INTE behöver. Men vi väljer ju själva hur mycket vi vill samla på oss. Ha de gott i höstrusket.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Habegäret är nog konstigt och med ffacit på hand kan jag nog säga att jag antagligen kommer att skaffa både tuikkun och muminmuggar till. :-/ Jo det är ju så, vi väljer själva och det är ju bäst av allt 🙂 Det samma till dig 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s