en sjukling

Igår då vi var i Östranyland var Elin, Linda, Ebba och Mindy och sprang i lenholms skogarna. Plötsligt hade dom sett blod på Ebbas päls och börjat undersöka var det kom ifrån. Det visade sig att hennes tumklo..eller vad den nu kan heta..hade spruckit.

Det rann blod ganska så ordentligt eftersom pluppen ju hade gått sönder den med.

Dom gjorde förband bäst dom kunde, så då vi kom hem hade Ebba ett oranged f runt tassen och haltade ganska ordentligt.

 photo 015f078a-96b2-4320-8c3a-181508daf95b_zps91c0bc69.jpg

 Vi kom hem rätt sent. Tog bort bandaget för att se hur klon såg ut. Men den var så öm så jag inte fick röra den. Så vi satte tillbaka bandaget.

Idag morse ringde vi till veterinären, fick en tid och åkte dit med henne. Vad gör man int för sin älskade hund. Även fast det är dyrt under veckosluten.

Ebbas klo var så sprucken så hela klon måste tas bort under nedsövning. Efter nästan en timme fick vi komma och hämta henne.

 photo d1590a4c-7a3a-41b2-aec1-3dd54d14a6e0_zps9131bccc.jpg
Stackaren hade krage för första gången i sitt liv och var helt omtöcknad av nedsövningen. Vi fick lyfta in henne i bilen. Här hemma har hon orkat stå några minuter innan baken har blivit tung och hon har varit tvungen att lägga sig igen. Just då jag pratade med henne orkade hon just och just vifta på svansen.

Så nu blir det värkmedicin och antibiotika en dryg vecka. Såret skall putsas och lindas. Så i veckan har vi sjukstuga hemma hos oss.

Stackars lilla Bebbas ❤

Annars fick vi närvara och säga ett sista farväl till Uffens Gudmord igår på hennes begravningen i Östranyland. Det var en stämningsfull och sorgsen tillställning. Som begravningar brukar vara.

Det var också så, som det tenderar att bli då man blir äldre och bor långt ifrån varandra, att kusiner oftast träffas bara på begravningar.

Efter begravningen och begravningskaffet var vi, Uffen och jag och Uffens bror med fru, bjudna till Uffens kusin. Dom bor på en bondgård och vi välkomnades av två söta kissemissor som satt på ladan i hagelregnet. Så söta.

 photo 2775e0b3-e0ba-4a6b-a4be-88b1708adb54_zps2df6efbb.jpg photo b112e890-4ad6-4b13-b382-26e66113568c_zps90b86ac2.jpgJa det kom en ordentlig skur. Vi råkade komma före värdparet och hamnade vi också i regnet. Nog för att vi kunde ha suttit i bilen och väntat, men då jag såg katterna var jag bara tvungen att gå ut och fota dom, likadant Uffens bror.

 photo c5cb85ff-61cf-48fa-bd68-f8a200dbfb5d_zps104d7630.jpgNå, länge behövde vi inte vänta så körde dom in på gården.

 photo de8f9d16-af1c-4025-b832-fbadb4c89b88_zps14b60224.jpg

Väl inne umgicks vi medan frun i huset fixade middag åt oss.

Fast vi hade ätit massor med gott på begravningen, smakade nog maten bättre än bra hos kusinen med fru också. Vi blev bjudna på trattis soppa, på ungsfisk med räkor och på tranbärs kräm med vaniljglass. Verkligt MUMSIGT!!

Allt medan vi pratade om dittan och dattan som händer i våra respektive familjer. Alla har vuxna barn, alla har barnbarn och alla har husdjur.

Förän vi åkte hemåt åtta tiden på kvällen bjöds vi ännu på kaffe och blåbärspaj. Också jättegott. Så om int bilen hade rullat hem hade vi nog garanterat gjort det. Så mätt var ja, åtminstone.

Det var både en tung och rolig dag. Kanske int lika rolig som den kunde ha varit. En begravning gör ens sinne alltid dystert och det är svårt att komma helt bort från det samma dag.

Tack ändå för en trevlig kväll 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till en sjukling

 1. Carola skriver:

  Ja, begravningar är alltid lessamma 😦
  Stackars Ebba som har sjuk tass. Hoppas tassen snart är bättre.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Så är det.. 😦 Hon har vari så ynklig idag, men imorgon är det säkert redan bättre 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s