In och ut lista

I blogosfären har jag märkt att det förekommer in och ut listor.

Vilket betyder, enligt vad jag har förstått, att man räknar vad man slänger/säljer/ger bort mot vad man köper in. Till hemmet då. Och att det helst skall vara noll. Ingenting ut och ingenting in.

Idag har jag städat mina klädskåp. Hela skåpet har varit ett helt virrvarr av kläder hullerombuller. Sommarkläder och vinterkläder om varandra. Så det var liksom dags att ta tag i saken för att få en överblick av vad det finns för vinterkläder och för att sätta undan sommarkläder.

Samtidigt satte jag i en kass sånt som jag skall föra till nån insamling, antagligen till missionsboden. Tänkte på kläder jag int använt på ett eller två år. Men det var int så länge sen jag rensa sist så det fanns int så värst mycket som jag ville föra bort.

Alltså står det på min ut-lista idag en pirkka kass full med kläder.

Skall på 50 års fest på lördagen och nu funderar jag på vad jag skall sätta på mig. Så idag åkte jag till Skanssi för att köpa en klänning som jag tidigare har provat i Mylly. Priset på klänningen är helt överkomligt då jag kan använda mig av en rabattkupong på 20 %. Men där fanns bara en i min nummer och den kändes int alls som den jag provade i Mylly.  Den verkade lite slarvig, som om den var prövad x-antal gånger. Som att stadgan hade försvunnit från tyget. Det hängde lösa trådar här och där. Sååå nepp den tog jag inte.

 photo 578211_F_02_zps0952a0e3.png

Bilden är Kappahls

Istället började jag kolla på byxor. Men jag ser bara för hemsk ut i vanliga raka svarta byxor. I Kappahl fanns ett par treggins i skinande material..ganska festliga..men jag tänkte nepp. Sen gick jag till Lindex och där fanns ett par härliga typ leggings men ändå inte leggings. Dom var underbart sköna och såg bra ut på mig. Hade tänkt en blus till dom som jag har hemma.

Så jag köpte dom.

 photo 37186f3f-a59a-4b0f-9f05-cb6c0bd8065d_zps99de174b.jpg

Bilden är Lindex

Men kom underfund då jag tittade på blusen att den inte var tillräckligt fin. Tänker att om byxorna är på gränsen till fina, måste toppen vara fin fin.

Det betyder att jag int vet vad jag skall göra. Skall jag föra dom tillbaka och åka till Mylly för att prova klänningen där, om dom fortfarande har den i min nummer. Eller skall jag bara försöka hitta något vettigt i mitt klädskåp.

Anttila har nån sorts poistopäivät och där hittade jag den sjunde säsongen av Criminal minds. Fick idag en plussa kupong så DVD boxen blev 10 euro.

Då står det på min in-lista idag ett par byxor och en DVD box.

Det var en hel del som flög ut idag mot vad som kom in.

Vet som sagt int riktigt om jag har fattat det här rätt, men sådan här in och ut lista har jag idag 🙂 Är den bra eller dålig, det vete tipporna.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till In och ut lista

 1. Nina skriver:

  Ja, men det där är ju en smart in-och-ut-lista, sån borde jag också ha. Kanske jag inte skulle skaffa lika mycket in, om jag skulle se hur mycket jag släpar hem egentligen… Eller kanske jag skulle ha lättare för att få ut nånting också. Hmm, skall fundera på saken 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Den gör en sannerligen lite allärt med vad man köper in. Det blir lättare att tänka, behöver jag verkligen köpa just den saken.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s