bloggen.fi

Ibland krånglar den. Som igår..vad harmfullt och irriterande då man inte kommer in till sitt heligaste. Hade viktiga saker att berätta om igår och förrgår. (viktiga och viktiga, allt är relativt). Hade nya foton att dela med mig.

Men inte misströsta allt finns ju nog kvar, allt jag ville säga.

Har nu i två dagar åkt runt till mina två ”navetta” butiker. Loviisan aitta och Adalmiinan helmi. Måste ju bara åka för att få ideér till julklappar, ideér till julpyntande och bara för att insupa stämningen.

I förrgår var jag till Loviisan aitta, för jag hade ärende ditåt. Vad jag inte väntade mig var ångesten och paniken som slog mig i ansiktet helt utan förvarning då jag gick in i butiken. Kunde int alls njuta av det vackra. Julmusiken nästan skrek i mina öron.

Det vad jag hann se då jag rusade igenom butiken var att dom delvis har ändrat sitt sortiment till dyrare och snofsigare märken och saker. Tyckte mera om det konceptet dom hade förr. Visserligen hade dom då också dyrare märkesgrejer, men även en hel del till överkomliga priser.

Igår hade jag ingen Mindy dag så bestämde att jag skulle ta en tripp till Pemar och Adalmiinan Helmi. Tog kameran med mig, ifall att det skulle gå för sig att ta foton. Och det fick jag. Vet int om det var just det att jag kunde ta foton som fick mig att vara lugn och bara njuta av den underbara atmosfären i butiken. Härligt då man obegränsat får ta bilder i en butik. Gick där bara och fotade först. Sen började jag gå omkring och kolla på allt i lugn och ro. För jag var lugn och jag njöt.

Jag köpte inte så mycket, hade velat ha mycket mera, men får återkomma en annan gång.

 photo ee209587-b0c4-4e05-8f8b-cc60f43666c8_zps3a3e2458.jpg  photo 6884e4fe-9f26-48c6-ab2b-467b80c6ab61_zps75a125b8.jpg  photo 8fe0da52-8198-492e-a384-a2eac94797b6_zps581285d3.jpg

 photo eac697c6-ec0c-4cb7-9eba-de8a476ddbba_zps8d7fda9a.jpg

 photo c684bed6-466a-4d9c-81ec-1bc57ee5dab4_zpsd158450f.jpg

En sån pappersjuttu köpte jag. Velade fram och tillbaka mellan den som Camilla hade köpt och den här. Hade dom turvis i min varukorg. Den som Camilla har är underbart vacker och passar i hennes hem..men tyckte denhär ändå passade bättre i mitt..sist och slutligen.

 photo 9b7806b1-3e35-41e7-b917-3fbb4e6a72db_zpsc85ef016.jpg

Mina favorit tomtenissar.

 photo 83504ebe-419e-470f-96bb-37c463a58de0_zps2106eba1.jpg

Annat jag köpte var ljus och en ljusstake.

Sånt som fastnade i mina ögon i år var allt det bruna och kopparfärgade. Plötsligt vill man börja ändra och det blir dyrt. Jag påtade på julbollar i härliga guldbruna nyanser..sååå fina. Alla glastuikkun, alla lyktor, allt, allt föll mig i smaken. Oj bara jag skulle ha pengar i överflöd, då skulle nog även större inredningsdetaljer hitta hem till mig.

En annan sak som jag funderat länge på är dessa inredningsbollar med ljusslinga inuti. Oj vad jag skulle villa ha en sån i bruna och natur färger. Dom är bara så fina. Men var skulle jag hänga en sån. Måste fundera. Dom är int så farligt dyra.

Det var det jag ville säga igår. Så nu är det sagt.

Idag väntar ett tandläkarbesök om trekvart…HUJJjjjjjj!!! och efter det besök till hälsostationen med dottern som nu haft feber i fyra dagar och det verkar int gå över. Få se om det är bihålorna som krånglar.

Sen blir det igen ett Mindybesök.

Det är min dag det, i ett nötskal 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s