lite förändring

Då jag var till Adalmiinan Helmi blev jag helt förtjust i träljustaken på bilden och färgen på ljusen. Funderade fram och tillbaka..vad har jag där hemma som skulle passa till. Då kom jag ihåg messings ljusstakarna som jag har fått av min morfar för säkert 40 år sen. Men nånting till behövdes som skulle passa in. Då kom jag ihåg kronan jag köpte till en jul för ett par år sen från Loviisan aitta.  Så jag köpte ljusstaken och ljusena.

Först idag fick jag det gjort. Bytet av prydnadssaker på vår byrå i hallen. Jag har alltså julpyntat vår byrå.

 photo 7e368d83-7502-4c5e-957a-f409882decd4_zpseee61b30.jpg

 photo 5d00b949-947e-4f68-8b7e-8bf7a6b64de9_zps68032143.jpg

Så här skall byrån se ut i jul och antagligen också efter julen. Tycker det passar till både och, pyntet.

 photo 81128cd7-0cc9-4dcb-b598-bfdf3f8cc931_zpsa5ab0467.jpg

Det är så här jag gör för att få lite förändring här hemma.

Kunde ju nog ha gjort en förändring med det som finns i mina lådor också, med allt det gråa och silverfärgade jag har dragit på mig nu ett antal jular då det har varit så pop. Men nu börjar vinden vända. Nu är det koppar och messing som är på väg in i hemmen. Alltid behövs det något nytt för att få affärerna att gå runt. Om man är som jag börjar det med något smått för att till slut efter några år välla ut ur mina lådor.

Daaahhhhh….denna dumma hönshjärna som direkt bara måste följa med strömmen.

Nå denna ström var int så dyr, så den kan man smälta.

NU ÄR DET KÖPFÖRBUD AV JULPYNT

Måste ännu erkänna att jag föll för en stjärna på fot från Claes Ohlsons i veckan. Den skall jag ha i köksfönstret. En mega förändring. Från att i 30 år ha haft en röd elljusstake i köksfönstret till att i år ha en vit lysande stjärna.

Annars har jag städat våra lådor med halsdukar, mössor och vantar. Min korg har svämmat över. På riktigt, så har det legat mera utanför korgen än innanför. Det blev en halv sopsäck full med halsdukar vi inte, jag och Elin, har använt på flera år. Uffens låda ser lika prydlig ut som den alltid gjort. Där finns inget överlopps 😉

Dessutom städade jag min låda med scarfar. Jag har samlat på mig en hel del av Jackpots små fyrkantiga scarfar genom åren. Där har dom legat i lådan huller om buller och ingenting annat rymtes dit. Så jag strök alla och vek dom vackert. Då jag var färdig upptog dom ett hörn av min låda. Så nu fick jag plats för ett antal schalar som har tagit utrymme i mitt klädskåp.

Känner mig ganksa nöjd. Jag har verkligen fått nånting gjort idag.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till lite förändring

 1. Helena skriver:

  Ditt julbyråarrangemang är fint !
  Ibland behövs det inte så stora förändringar , även små piggar opp 🙂

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Så sant..jag skall nog komma och inspektera ert utbud också så småningom..spännande 🙂

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s