lilla juls förberedelser

Min natt började då andra steg upp idag. Ibland är det bara så. Fattar int varför. Jag var smått uppjagad men tycker att mina sömnpiller borde hjälpa. Men icke sa nicke..imorse somnade jag klockan sex då Uffen steg upp för att gå på jobb.

Så vad gör jag då, då jag int får sömn. Jooo..försöker läsa en bok..men koncentrationen är lika med noll…pilla lite på telefonen..läser lite bloggar…tar mobilfoton för att sätta upp på instagram.

Till slut steg jag upp och gick på dotterns dator eftersom hon var hos Linda över natten. Ögonshoppade i diverse nätbutiker.

Så äntligen då klockan började närma sig sex kände jag tröttheten och gick och la mig.

Boken jag läser har int så vackert namn, men var mycket omdiskuterad då den gavs ut. Den har varit i min bokhylla med olästa böcker nu i x-antal år. Tyckte det var dags..kan dock int ännu säga om jag gillar den eller inte.

 photo c9b86e57-cc1a-4da1-9888-98973b24046f_zpsc86e2ce2.jpg

Sen tog jag en bild på min virkade korg som är fylld med salvor. Salvor jag borde använda dagligen, därför är dom där vid min säng. Men tror ni det blir av.

 photo c5e50df0-e40b-422b-a40a-509dbf68d70b_zps6ceaf8cb.jpg

Vaknade tolvtiden då Elin ringde och sa att hon hade fruktansvärt ont i magen och var tvungen att komma hem.

Så dagen har gått lite som i dvala. Hade mycket inplanerat idag. Hade t.o.m. sett fram emot det. Att pynta köket i lilla juls skick och att gå på ett Tupperware party jag var bjuden på.

Nå jag fick slopa partyt, men har nog sakta men säkert gjort i ordning köket.

Färgskalan i år går från rött till gredelint. Kanske inte en färgkombination som man direkt skulle välja. Fick inspirationen till färgerna av pappersbollen jag köpte från Adalmiinan Helmi.

 photo ea04a70d-6dbb-4e41-be98-016cc19c77b3_zpse11cb107.jpg

(dom tre första fotona är tagna med mobilen)

I år har jag som sagt då gjort en hejdundrande förändring genom att lämna bort advents ljusstaken i fönstret och satt dit en stjärna istället. Varför har jag int tänkt på det förut.

Undrar om jag har en för stark lampa i stjärnan för man ser int hur vacker den är. Eller så jag int bara fotografera på rätt sätt.

 photo 55fed397-6efb-45dd-bca1-f450fa2a9bd3_zps3b9a82bd.jpg

Här kan man skymta lite av mönstret…

 photo a1d37046-85ea-4fe6-8876-41dbda12e5d8_zps89d5f668.jpg

…och här syns det helt tydligt.

 photo afb34075-4971-47fc-a58b-60d8e14dc5fd_zps97398c54.jpg

Funderade länge på mina advents ljus i år..ville jag ha traditionellt vita..eller ville jag vara radikal och ha gredelina. Nå färgvalet blev ganka tydligt då jag hade valt färger till fönstret.

 photo 093cc5c7-c47d-44bd-af1e-9ef7e672045a_zps0d5cf19b.jpg

Är faktiskt riktigt nöjd..mest för att jag åstadkom allt detta idag..då jag helst hade velat lägga mig ner i soffan.

Hade nog tänkt pyssla om lite i vardagsrummet också, men det får bli till i morgon.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till lilla juls förberedelser

 1. Eva skriver:

  Känner så väl igen mej i det där med sömnlöshet. Och på natten kommer alla hemska tankar som höga hus, hur man än försöker tänka på positiva saker, och allt känns mycket värre än dagtid. Har själv nu igen legat några nätter vaken till kanske 4-tiden, vill inte mer kolla klockan utan vänder den så jag inte ser den. Ifall jag ser hur sent (tidigt) det är, blir jag ännu mer uppjagad för att jag inte fått sömn. Har själv försökt läsa ”Att springa”, en bok av samma författare som den du läst i, och gillar den nog. Får bara så sjuka ögon då jag ligger och läser på natten. Och fast ögonen blir trötta av att läsa så så är jag lika pigg igen då jag lagt undan boken!!!
  Det känns inte alls bra så sömnpillren inte verkar. Också om man försöker undvika att ta dem så ofta så har man har ju liksom haft dem som ett slags trygghet – ifall det blir riktigt hopplöst…
  Förstår dej så väl. Hoppas nästa natt blir bättre!
  Kram
  Eva

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack ..nästa natt blev bättre 🙂 Det är verkligt frustrerande då sömnpillren int räcker. Och känner precis igen mig i hur uppjagad man blir om man ser hur mycket klockan är.
   Kramar!

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s