hej världen

Ni får nöja er med mobilfoton. Kvaliteten är därefter. Alltså antingen så kan jag int fota med den eller så är det en dålig kamera i min mobil. Men man fattar ju vad det är frågan om i varjefall.

Helgen kom och gick. Uffen han städade och städade och jag lagade kålrots-, morots- och potatislådor till julen. Nu har jag bakandet kvar. Men vet int hur jag skall hinna. Imorgon natt åker jag på en minisemester. Så bakandet borde ske nu. Har faktiskt minskat det till bullar och en kaka. Inga småbröd, inga jultårtor och inga pepparkakor i år. Men vem äter sånt egentligen, man blir ju så fruktansvärt mätt bara av maten.

Jag har packat alla julklappar. Vilket är helt ovanligt, brukar sitta natten till julafton och packa frenetiskt. Nu har jag gjort det i lugn och ro och det är skönt.

Idag var jag till Åbolandssjukhus för att träffa Diabetesläkaren. Jag var något nervös eftersom jag vet att jag har fuskat med mätandet. Och det anmärkte hon också på, med all rätt. Annars var mitt långtidsblodsocker 7.8, det hade stigit något sen förra gången då det var 7.2 tror jag. Men den snällaste av läkare sa att så länge det börjar på sju är det bra. Men det är ju int långt ifrån åtta nu så det betyder skärpning. Annars hade mitt hb sjunkit igen och var nu på 109 och storleken på mina röda blodkroppar var 78 när dom skall vara 82.

Så efter julen blir det intagning på avdelning och colonoskopi, URK. För att jag har diabetes och tar insulin måst jag in på sjukhus.

Ingenting jag ser fram emot precis. Men nog är det väl bra att det kollas.

 photo 1bd68cab-5682-4504-9cf2-8b877b50396a_zps0d578372.jpg

Efter läkarbesöket ringde jag till Alexander och undrade om han ville komma på lunch med mig. Och det ville han, så det var ju trevligt. Lite egentid med ens barn äraldrig fel. Han ville ha en sallad, fast det fanns många olika matställen att välja mellan, och ändå åt han int upp allt, den lorven. Han pratade mest med telefonen medan jag försöker samtala som sig bör 😉

 photo 2e35b066-8f88-4244-9887-61bd90f0d77d_zpscfee21bd.jpg

Då jag kom hem väntade ett hav av rosk runt golvet i köket. Våran Ebba har plötsligt kommit underfund med hur man öppnar roskisskåpet :-/ . Då jag gick till vardagsrummet undrade jag varför duken på borde hängde ner över kanten och varför det låg godispapper på golvet. Då jag gick till andra sidan av borde såg jag godisskålen upp och ner på golvet. Voi våran Ebba ändå som bara älskar choklad. Vilket hon ju absolut inte skulle få stoppa i sig. Nu är det bara att vara extra noga med att sätta undan alla skålar då man lämnar henne ensam hemma.

Som sagt är jag på väg bort och kommer inte att höra av mig på några dagar. Det blir alltså avbrott i bloggandet.

Ha det så bra så länge.

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till hej världen

  1. villaherberts skriver:

    Ha en trevlig minisemester, njut av den.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s