nostalgi

Vi fick en uppgift i fotogruppen på fb. Vi skulle ta en bild med nostalgi som tema. Tyckte det var jättesvårt. Flera dagar funderade jag hur jag skulle få till det. Men så tänkte jag på alla gamla saker jag har här hemma som är ett minne från min Moffa.

Så jag samlade en del av dem i en hög och så tog jag bilden.

DSC_0007

Gungstolen har varit hos min syster nu i flera års tid och jag fick den hem i höstas. Den hade jag då jag var liten. Nallen fick jag då jag som liten och var intagen på Åbolands sjukhus för urinvägsinfektion. På den tiden sköttes den så.

Min moffa hade som hobby att gå till trätorget i Åbo för att hitta antikviteter bland alla stånd som sålde såna där. Då när det ännu såldes något där. Han hämtade hem sånt som tilltalade hans öga och så gav han mig alltid nånting.

En annan hobby han hade var att gå ut i skog och mark och fantisera vad han kunde åstadkomma av rötter och kvistar som tilltalade honom. Han har gjort allt från hyllor,  hängare, handtag till tavelramar.

Sakerna som är starkt förknippade med min Moffa är allt annat på bilden. Mitt foto som liten i en ram gjord av trä, min tavla som jag målade som liten och han ramade in, kistan som har funnits hos mig i åratal, mjölkkannan och keramikfatet har jag också haft så länge jag kommer ihåg.

Gungstolen är kär fast jag haft den en så kort tid. Resten av sakerna är mig så kära och får alltid finnas nånstans framsatta i mitt hem. Det har dom gjort ända sen jag fick ett eget hem och även innan, i mitt rum hemma hos mina föräldrar. Skulle int komma på tanken att sätta dom i en låda och in i förrådet.

Detta är nostalgi för mig.

Skrev egentligen det här inlägget igår men när jag skulle publicera det var kontakten med chrome bruten. Tänkte att det var ju en väldans tur att jag hade sparat utkastet förrän det hände. Men sini det hade det inte gjort, så halva inlägget var borta då jag öppnade bloggen idag.

Så innerligen harmfullt, kom nu sen ihåg exakt vad du har skrivit dagen innan.

Igår skulle jag ta bilder från vårt vardagsrum. Men hittade en soffa med nån som snarkade så sött under filten. Så det fick bli till det…nå nejjjjj…tog nog bilder men dom får ni se en annan dag.

 photo 92f48814-107b-4b59-9f42-e98fb4027edf_zps78fa60f3.jpg

Annars då..mina selfies..ni måtte vara trötta på att se min nuna i varje inlägg..jag börjar bli..kommer int ihåg exakt hur länge denhär utmaningen skulle ta. Kanske en månad och då är det ju inte mycket kvar..så nog skall jag orka kämpa vidare.

Här är tisdagens bild….

 photo 240980ae-4d5c-4040-9b62-a6d485923adf_zps18b9262b.jpg

..och här gårdagens.

 photo a994371e-3365-4173-a01b-bed18aa4fa81_zpsb73d7750.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Fotografering, Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s