äntligen

Min man behövde bättre belysning för två år sen då han städade vardagsrummet till julen. Han hängde en provisorisk lampa i taket. Tanken har varit att vi inte skulle ha nån lampa där. Tyckte vi hade tillräckligt med lampor i rummet som det var. Nu har den provisoriska lampan hängt i taket sen den sattes dit.  Nu undrar jag bara…

…vem vill ha en dylik hängades i taket, år ut och år in??

 photo ac39bc56-a3e8-45fd-ad8f-b9ecb0148f25_zpsd4659cbe.jpg

Dessutom så ääälskar han ljus i rummet då jag älskar mysbelysning. Så lampan har  lyst upp vårt vardagsrum så gott som varje kväll under den mörka perioden. Är heller ingen vän av dessa energisparlampor, dom har ett fruktansvärt starkt ljus som tar på ögonen.

 photo f82c42b2-2a8e-47ed-821e-ab07d1cbdac5_zpsf15ec614.jpg

Nu fick jag nog och tänkte att lampan vi har i sovrummet sku passa bra i vardagsrummet då det så tydligt finns behov av en. Har nu pratat mig varm om saken. Kan vi int byta lampan och köpa en ny till sovrummet???

 photo cc3201b8-245e-4e69-a84b-d956663840f7_zpsd82def36.jpg

Jag är ingen märkesmedveten typ, huvudsaken är att det tilltalar mig. När jag har varit till IKEA nu efter julen har jag kollat in utbudet och hittat en lampa som jag tyckte skulle vara perfekt till sovrummet.

På lördagen var vi, jag, Uffen, Linda och Elin till stan. Vi for till IKEA för att äta köttbullar. Då passade jag på att visa lampan för Uffen.  Den lampan föll int riktigt honom i smaken, så jag kom på en mycket billigare lösning. Vi köpte en lampskärm som går både till en lampfot och att hänga i taket. Den har samma format som våra lampor på nattugsborden och är fin i sin enkelhet.

Vi köpte den 🙂

Redan detta var ett framsteg, nu var det bara frågan om när jag skulle få lampan från sovrummet flyttad och den nya lampan upphängd.

Men hör och häpna, på söndagen gjordes jobbet.

Roligt med lite förändring i sovrummet, även om det bara är fråga om en lampa.

 photo 7141d94a-63d9-48f2-84c8-281d9c29ac3d_zps9c1b5326.jpg

Tycker sovrumslampan passar perfekt i vardagsrummet och med den lampan som vi har hängandes från taket.

En klar förbättring från förut.

 photo 22c7b42c-56b4-4828-8264-650bd42bcde9_zps4d2d5efe.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt hem, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till äntligen

  1. Janette skriver:

    Jamen, den lampan var ju så extrem att den var en konstnärlig installation!! 😉
    Fint blev det nya.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s