dittan och dattan

Våran Ebba beter sig allt annat än en 4 årig hund skall göra. Hon borde ju ha lugnat ner sig vid det här laget och lärt sig vad man inte får göra. Men dagligen efter att hon blivit lämnad ensam hittar hon på fuffens. Ofta har det något med diskbänken att göra. Det kan ligga bestick och plastburkar kring golvet då jag kommer hem. Tomma mjölkburkar som rivits sönder i tusen bitar. Idag hade vi glömt roskisen på golvet. Tur som det var fanns där endast torr rosk i den. Så att plocka upp efter henne var int så farligt.

DSC_0299

Men ändå!!!

När hon var ute på gården skällde hon på grannens hundvalp i ett. Vet int hur många gånger jag var ut och sa åt henne att sluta. Bad henne komma in men där slog hon dövörat till och gjorde int som jag bad. Plötsligt då jag står och tittar ut genom vardagsrumsfönstret ser jag grannens hundvalp och Ebba gå över gården. Båda lika glada i varandra.

Hundvalpen är en Husky. Den brukar vara fast i en springlina ute på gården. Nu hade den dragit loss linan från väggen och på något sätt lyckats komma över till oss. Dom har ett ganska högt staket mot vår gård.

En lite komisk situation nog, men som tur, var det hit den ville komma.

Dagens outfit, den skönaste som finns. Int någo vacker precis, men vem bryr sig då man är hemma, eller??? Jag är en mjukistyp ut i fingerspetsarna. Kan bara int ha nånting som spänner på mig här hemma.

Tadaaa…håll till godo..

DSC_0305

Fast jag har lärt mig se på mitt ansikte, har jag definitivt inte lärt mig att se på min kropp. Fruktansvärt. Marimekkoblusen räddar då sannerligen inte saken.

Igår var jag till Mylly och till sokos som säljer ut sin husgerådsavdelning. Nu var allt till 40 % och det skrek köp mig från allt i butiken. Fast jag har intalat mig själv att vi ingenting behöver, behövde vi visst en ljuslykta. En Iittalas kastehelmi. För jag har ju så några 😉 Köpte en laxröd, för tyckte att just den färgen sku passa bra till vardagsrummet.

DSC_0311

DSC_0308

Idag har vi firat Runeberg. Förr i tiden då jag var duktig brukade jag baka runebergstårtor själv. Är annars int så förtjust i dom för gillar int så värst bakverk som har smak av alkohol och är fuktiga. Men dom som jag lagade själv var supergoda. Fick receptet för länge sen av en arbetskamrat.

Supergoda var också Lindas runebergstårtor som vi blev bjudna på idag kväll.

DSC_0320

Vilken tur att jag har en dotter som gillar att baka och experimentera. Dessutom är hon duktig på det hon gör.

Till fastlagen sku det int vara så dåligt med hemgjorda fastlagsbullar. Kanske jag får henne lurad att baka om jag lovar att laga ärtsoppa 😉

Eller vad säger du Linda?

DSC_0325

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Hundliv, Mitt hem, Mitt i Livet, selfies. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till dittan och dattan

 1. camilla skriver:

  Nähä ,Hanna försök int! I år lagar du fastlagsbullar 😀 Förresten är du fin på din selfie 🙂 Vi hade en husky-blandning Mimmi……och hon var en specialist på att rymma oberoende hurudana vajrar vi hade fast i kopplet så……..det var nog huskyns fel :v

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Du tycker det, ja!!! Återsår att se 😉 Kanske vi har den på besök igen nån gång då.

   Gilla

 2. villaherberts skriver:

  Vissa retrievers blir aldrig vuxna, min goldis var som en valp ända till slutet.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s