två dagar

Så har dom gått, dom två dagarna jag varit rädd, ångestfylld och orolig över i några månader nu. Vilken lättnad.

Jag blev intagen till Åbolands sjukhus på tisdagen för att tömma tarmen för att på onsdagen göra en kolonoskopi. Eftersom jag har diabetes måste jag vara på avdelningen för tömningen. Annars så gör man det nog hemma. Vilket jag har gjort, ja, det känns som otaliga gånger förut.  Det gör det kanske för att jag har varit på gastroskopi så många gånger men kanske några gånger förut för tarmen.

 photo 125ad028-c1cd-4d07-bddc-2edac0d0789a_zps51036a63.jpgJag hade laddat upp med stickning, en bok och tre tidningar plus surfplattan. När jag hade tänkt hinna och orka med allt detta förstår jag int. Stickningen ser precis så ut ännu som på bilden och tidningarna skumläste jag som jag brukar nuförtiden. Ur boken läste jag kanske några sidor.

 photo 600d98bd-de01-470a-80db-4d2fb20299f2_zpsf57f8ef2.jpgKlockan fyra började det. Då skulle jag dricka ett av dom två glasen med medicin som jag fick för att tarmen skulle börja tömmas. Kom ihåg från tidigare att det smakade äckligt. Men blev förvånad då det smakade citronsaft och gick ner hur lätt som helst. Efter det drack jag litervis med vätska. Klockan nie fick jag andra glaset och fast det smakade likadant blev det ändå äckligt till slut. Sen mera vatten. Och jag sprang på vessan, precis som var meningen. Vågade inte ta sömnpiller till natten ifall att jag sku måsta på vessan, så jag sov int så värst bra. Slumrade bara in lite nu och då, för att igen vakna och titta på klockan…när är det morgon liksom. Hade tid för kolonoskopin klockan åtta på morgonen.

 photo 91d6773c-9afc-4172-82ff-e3f84dd36cbc_zps4a6c81c3.jpgMitt socker sjönk till 4.3 till kvällen vilket nu int är så farligt. Men nattsköterskan ville ändå sätta sockerlösning som dropp så att det inte skulle sjunka mera. Det var en pärs. Kanylen skulle sättas in. Först stack hon mig tre gånger utan resultat. Så undra hon om nån annan kunde prova så jag sa att okej. Den sköterskan klarade av det på andra gången.

Efter det skulle jag komma ihåg att ta ställningen med sockerlösningen med mig varje gång jag rusade på vessan.

 photo 5dfff0a7-6a88-4b9a-b193-6b46edb5bba2_zpsee6e489c.jpg

Morgonen kom och klockan gick i snigelfart.  Som nu läkarna alltid är försenade, känns det som, var det så den här gången också. Fattar int riktigt hur man redan från morgonen kan vara en timme försenad. Men så var det.

Till slut fördes jag till undersökningsrummet, fick lite lugnande men somnade int helt. Undersökningen var int precis angenäm, vilket jag ju visste, men inte heller så hemsk.

Efteråt fick jag genast svar på vad läkaren hade hittat. En bit av min tarm var inflammerad och han var säker på att det var frågan om Ulcerös kolit. Provsvarena bekräftar saken efter sådär två veckor.

Detta har jag då gått och lidit av i nästan 20 år och aldrig har det hittats något. Nu har jag fått en diagnos och nu får jag hjälp..otroligt skönt.

Efter att ha varit hos diabetesskötaren kockan två fick jag komma hem.

Så var den pärsen över för den här gången.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till två dagar

 1. camilla skriver:

  Oj, vad skönt att dom hittade felet 😀 Och skönt att det är över nu! Finns ju bra mediciner 🙂 KRAMIZ

  Gilla

 2. Bitte skriver:

  Åh, jobbigt och samtidigt lättnad. Hoppas du får må bättre nu, jag skickar många kramar och omtankar!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack, Bitte. Jo det är ju int roligt precis, mera mediciner, som om jag int äter tillräckligt redan men faktiskt också en lättnad.

   Gilla

 3. Janette skriver:

  Ingen lätt sjukdom men garanterat lättare när den är konstaterad och behandlas än att gå utan att veta vad som är fel. Sköt om dig!

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s