på tal om stil

Det har talats om stil i dom sociala medierna den sista tiden.

Idag fick jag mig en tillrättavisning av dottern i huset. Vi var till skanssi och till stadium.

Har tidigare i veckan kollat in ett par puma och ett par nike tennare där. Tyckte att dom var snygga och till ett rimligt pris. Kunde bara int välja vilket par av dom som var dom snyggaste. Samtidigt hade jag en diskussion med mig själv om det finns ett behov av ett par tossor till. Vilket det ärligt talat int finns. Så jag köpte ingendera.

Men som jag int har kunnat få dom ur min hjärna. Så jag tog Elin med mig som smakråd. Visade skorna åt henne och hon bara snörpade på näsan. Jag satt dom på fötterna och undrade vilka som var snyggare. Ingen av dom fick jag till svar. Varför int, undra jag. Dom passar int åt dig, Mamma…du är för gammal. WTF!!!

Visst..förstår att kanske en 50 årings klädstil bör vara aningens annorlunda än en tonårings…men tossor är tossor och jag tycker att dom passar alla åldrar. Är jag då också för gammal för mina converse, undrar jag.

Samtidigt undrar jag om min klädstil i övrigt är opassande för en 50 åring.

Borde jag gå klädd lite mera klassiskt? Tidlöst? Och inte som nu med leggings, jeggings, tunikor och allmänt sköna kläder.

Tankarna går även till håret. Får det int vara långt i min ålder?

Till saken hör att jag känner mig obekväm i spända kläder. Jag känner mig obekväm i skjortor. Raka byxor är int alls jag.

Orsaken kan ju vara min kroppshydda. Vill int liksom framhäva mina former och visa mina valkar. Men tror ändå att jag skulle välja att gå med såna kläder jag går med idag om jag skulle vara smal.

Vill int vara tant, vill vara ungdomlig.

Frågan är igen en gång om att godkänna sig själv som man är och int bry sig om vad andra tycker. Jag behöver int försvara mina klädval, mitt hår eller vad jag vill ha på fötterna. Skall int gå och fråga dumma frågor utan bara klä mig som jag tycker att är snyggast på mig.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till på tal om stil

 1. Nadia skriver:

  Ja men visst, ingen vill väl vara tant! Jag har ännu inte fått tillrättavisningar av barnen, men kommer väl..
  Däremot har jag sagt till min man att han måste säga till på skarpen om jag någongång kommer att se ut som en tant som fastnat i ungdomen. Man ser sånt ibland och tycker kanske inte det heller är så snyggt.

  Hej från mej!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Nämen hej..vad roligt att du hitta till mig 🙂
   Det är sant..det vill man absolut inte..vara en tant som fastnat i ungdomen. Det finns ju faktiskt gränser och det är som du säger int snyggt alls.

   Gilla

 2. Nadia skriver:

  Bra anti-spamfrågor förresten! 🙂

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s