pärlor och kärnor

På hantverksmässan fanns ett stånd med halsband. Stora stenar, såg det ut som, i olika granna färger kombinerat med svarta träpärlor. Dom var fina. Så jag gick närmare och tog en titt. I en skål sålde dom stenarna skilt för 2.50 st. Frågade vad halsbanden kostade. Kommer int ihåg vad priset var exakt men det började med 30.

Stod där en lång stund och pillade på stenarna. Medan jag stod där förklarade försäljaren för en kund att det int alls var stenar utan en kärna från nån exotisk frukt. Dom slipade kärnan, färgade den och antagligen slipade igen för att få en glansig hård yta. Hörde int så noga på så om nån vet bättre, är det fritt fram att kommentera.

Åtminstone blev jag såld. Förutom en massa klara färger fanns där några som var härligt sot rosa och gråblå. Modefärger i sommar. Pasteller. Så jag valde två rosa och två gråblå. Tänkte att jag nog klarar av att göra ett halsband själv till ett billigare pris.

Istället för svarta träpärlor valde jag vita pärlor, det skulle ju ändå bli ett halsband till sommaren.

 photo 3cc1e1e3-dbb2-4ed1-b7b2-6ca45bab1a72_zps0cfaa3d6.jpg  photo 861dc602-2484-429f-b82d-f2af7f2b2f8f_zpsa11fa3f0.jpg  photo c85c4218-bdeb-4b9c-9816-847bbcf35a36_zpsc8be419e.jpg  photo 09c9e10e-6e1b-40e4-951c-5b68c154df65_zps7ac5ffdc.jpg

Mitt halsband blev att kosta typ 17 euro.

Lite DIY från mig 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Handarbete, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till pärlor och kärnor

  1. Linnéa skriver:

    Snyggt och vårigt och personligt.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s