råddiga jag

Min hjärna var allt annat än närvarande idag då jag för en gångs skull skulle baka en kaka.

Egentligen skulle jag baka mockarutor, men jag tappade två av mina fyra ägg på golvet. Blev smått besviken, hade verkligen sett fram emot mockarutor. I dom flesta bakverk skall det vara 3 ägg. Men så hittade jag en utväg. Har ett recept på en chokokaka som påminner jättemycket om mockarutor. Ullas chokladkaka. Till den behövs bara två ägg.

Linda kom till oss med Mindysen i samma veva och jag blev smått frustrerad då jag inte visste att hon skulle komma. Hon kunde ju ha köpt ägg åt mig.

Hon, Mindy, Elin och Ebba gick ut och gå och jag fortsatte mitt bakande.

Medan kakan var i ugnen lagade jag glasyren. Jag satte florsocker, den sista kakaon, vaniljsocker, kaffe och mitt sista smör i blandningen.

Blandningen ville int bli till en glasyr. Satt mera vätska i och den bara int ville bli tunnare. När jag skulle sätta den på kakan, var den igen helt hård, satte mera vatten och fick blandningen till en sån konsistens som den skall vara. Plottade smeten på kakan och undrade vad månne den smakar då den var så ljus i färgen efter all vätska. Så jag smakade. Tvi tusan vad det smakade illa. Fattade int nånting.

Linda, Elin och hundarna kom hem och jag ojade och vojade mig för dom. Linda smakade på glasyren och började undra om jag verkligen hade satt florsocker i smeten. Jo, sa jag tvärsäkert. Tog ändå fram paketet från skåpet. Potatismjöl stod det på mitt florsockerpaket. Svor en stund och bad sen Linda åka iväg och köpa smör och kakao medan jag skrapade bort glasyren från kakan.

Jag fick all glasyr skrapat bort och började laga ny. Fixade kaffe, smälte smöret och satt i blandningen. Men det behövdes mera vätska. Just då välte mitt glas och allt mitt kaffe rann runt på arbetsbänken.

Det låter banalt, men just i den stunden kändes det som om allt var emot mig.

Men…

….det blev en kaka trots allt och god var den.

 photo 071f717b-5703-40be-8159-29ba7700538d_zpsff9e5e0b.jpg photo 609f83c5-c639-41bd-870f-7d74e9537242_zps92b01441.jpg photo a33a2fe9-43eb-42a6-9eae-60097bc8a030_zpsee2ebde8.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till råddiga jag

 1. Marina skriver:

  Den ser ljuvligt god ut 🙂 Är receptet hemligt? Om inte så får du gärna skriva ner det!

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Visst den är nog god..skall göra ett inlägg med recetet imorgon. Ni är så många som har frågat om det. Ingen hemlighet alls 🙂

   Gilla

 2. camilla skriver:

  Tårtan ser ju jättesmaskens ut…..Jag vill gärna ha receptet 😀 På riktigt!!!!

  Gilla

 3. Starkismor skriver:

  Ser helt gudomlig yt! Var är receptet?? Kan förstå att det inte blev så gott med potismjöl…

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Tack 🙂 Det smakade verkligen pyton och var äckligt mjölig i konsistensen. Tror jag int gör det misstaget flera gånger 🙂 Skriver receptet å bloggen.

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s