gjorda uppgifter

I den slutna fotogruppen jag är med i på fb har vi fått ett antal uppgifter. Några har jag int deltagit i, men i några har jag.

Känner mig så begränsad då jag int har nån ordentlig dator. Mannen i huset lånar int gärna ut sin jobbdator för sånt härnt trivialt (hans åsikt), men har nu gjort undantag ett par gånger.

Eftersom det är hans jobbdator har jag int kunnat ladda ner photoscape redigeringsprogrammet som jg brukar använda, utan har googlat och hittat riktigt bra gratis online versioner.

En uppgift jag deltog i var  ” pastellfärger gör mig glad”.

Den här tyckte jag var svår. Jag funderade flera dagar förrän jag fick ideń om mina pastelliga halsband. Dessutom visste jag att jag  till den här uppgiften absolut behövde redigera fotot så att jag skulle få det sådär skirt pastelligt som jag ville ha det.

 photo 24c4d9fa-e3d4-4b10-8145-8a9ba9b9d26f_zps771b434c.jpgFick riktigt bra kritik av våran lärarinna min mentor 🙂 Camilla:

”Rolig ide Hanna! Mjukt ljus, känns nästan som du hade redigerat på en mjuk pastellig dimma, men det är väl knappast fallet då du inte har dator?”

Där slog hon ju huvudet på spiken. Hon kan sin sak. Jag hade ju haft mig om mitt dator problem 😉

Följande uppgift jag tog mig an var

”Spår av människan i naturen. Framförande med systemkamera, färgbild och helst utan effekter tillagt i bildredigering.”

Var till Mustfinn och där framför mig i sanden fanns svaret på uppgiften. (fick int bort understreckningn fast jag hur försökte hmppfff!!! )

 photo b0d31c74-dc4c-4db1-9fa8-a8ad2a71823f_zpsba3c3851.jpg

Det här fotot fick riktigt superbra feedback.

”Perfekt! Vilken bild! Människans spår i naturen är verkligen tydligt här. Rätt exponerat, bra skärpedjup och komposition.”

Ni kan int fatta hur glad jag blev. Har kännt att detta fotograferande lite har fått sig en törn då jag int har varit så aktiv. Tycker att mina foton under hela vintern har varit om int alltid skitdåliga, men i varje fall inte dom bästa jag tagit.

Annonser
Det här inlägget postades i Fotografering, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s