en mellandag

Det kändes som söndag idag fast det är fredag.

Då jag var till stan idag kom jag på mig själv med att tänka att ajooo klockan är ju över tre, nu kan jag parkera var som helst gratis, förrän det slog mig att nepp..så var int fallet alls.

Skönt på ett sätt med en mellandag som gör att veckoslutet känns så mycket längre.

Uffen var hemma från jobb idag och den pappalediga sonen ville ha sällskap till nöjesfältet som är i stan av nån vuxen (läs: nån som ville åka med Cilla i allt hon ville åka i). Cillagumman hade blivit lovad att gå på tivoli. För att sonen då int skulle behöva åka karusell var både Linda och Elin med.

Jag å andra sidan tillbringade en stund med den lilla babysen, för att sen åka vidare till diabetesrådgivningen på Åbolands.

Besök på diabetesrådgivningen hör inte till mina favoriter. Jag mäter int mitt blodsocker tillräckligt ofta, jag bär på en massa onödigt fläsk, jag har oftast helt sjuka och såriga fötter. Det är inget fel på diabetesskötaren, hon är den gulligaste som finns, utan det är ”fel” på mitt samvete. Jag vet ju allt och ändå gör jag inget åt det.

Men idag, idag var mina fötter lena som en baby rumppa (fotvårdaren var på besök i förra veckan), mina blodsockervärden, dom jag hade mätt, var riktigt bra och mitt långtids blodsocker var 6,9, det ni. Fläsket finns kvar, men det har hållits stabilt.  Så jag fick inget annat än beröm. Jag kände mig lätt i sinnet då jag gick därifrån.

Däremot har en annan sak bekymrat min hjärna. Min outfit på vappen. Pyjamas fick jag höra här hemma. Men jag brydde mig inte, int just då, men sen då vi väl var på vårdberget och då vi började träffa på människor vi kände, då var jag plötsligt sååå rysligt medveten om vad jag hade på mig. På ett mycket negativt sätt.

Igen en gång frågan..har jag fastnat i nån sorts tornårsperiod. Kan int en 50 åring gå klädd i lösa mönstrade byxor, en rödorange blus och svarta converse. Dessutom var mina naglar lika röda som min blus.

Idag klädde jag på mig samma byxor men med en annan t-skjorta upptills.

Varje gång på stan idag då jag gick på vessan såg jag mig i spegeln, mycket kritiskt. Vad tror jag om mig själv riktigt. Är ju int så värst vacker annars heller och så spökar jag ut mig i opassande kläder.

DSC_0003 b

Byxorna är oerhört bekväma, så kanske dom får bli till mjukisbyxor här hemma.

Elin träffade lillasyster Nordling idag för första gången.

DSC_0006 bDSC_0009 bDSC_0017 bDSC_0019

Uffen tog kameran med sig till nöjesfältet.

DSC_0043

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till en mellandag

 1. Monika Sangder skriver:

  Du var ju verkligt chic på vappen med dina matchande naglar. Jag hade inte hunnit så långt i mitt färdiggörande. Och det är absolut inget fel på sköna byxor. Var dig själv, och klä dig i det du känner dig bekväm med. Kram.

  Gilla

 2. barhoppan skriver:

  Snyggt tycker jag

  Gilla

 3. villaherberts skriver:

  Det är inte lätt att hålla reda på dagarna när helgerna duggar så tätt som de gör i år. Klä dig som du trivs det är ändå bättre än att klä sig som ”omgivningen” önskar och inte känna igen sig själv.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s