rosenbuske och perenner

Min midsommarros såg mera död ut än levande. Så mycket döda kvistar hängde från den. Likadant var fallet med en gammaldags buske bredvid (kommer int ihåg namnet). Jag har nu i otaliga år tittat på dom döda kvistarna som bara blir fler och fler genom åren men int gjort något åt dom.

Idag klickade det säkert, för har stått i rosenbusken och den andra och tagit bort allt dött. Gissa om buskarna ser glesa ut. Sen vet jag int heller alls om det är rätt tidpunkt att ta bort någo. Men nu är det gjort. Nöjd och med en massa skrapsår på armarna fortsatte jag till mitt blomland.

DSC_0018DSC_0013

Har inga gröna tummar. Vet då ingenting om trädgårdskötsel på riktigt. Kan nog låtsas att jag vet till en viss gräns, men där tar det slut. Kan int planera en vacker perennabänk t:ex. och kan definitivt int hålla den vacker. Eftersom jag int har fattat bättre har jag planterat riktiga perenn ogräs i mitt blomland.

Förbannade mig tidigare över trädgårdsvitsippan, fortsatte göra det idag. Idag hittade jag en ny perenn att irritera mig på. En som verkligen har tagit över hela mitt land. Den finns överallt. Det är en marktäckare, som är vacker där den får föröka sig fritt, en peng nånting tror jag. Men i en rabatt…urk!!!

DSC_0026DSC_0032

Sa åt Uffen att vi kan sätta gräsmatta över allt. Jag orkar inte. Det är inte bara det ena landet jag har. Har några till och dom får också mer än gärna ersättas med gräsmatta. Grönt är ju vackert, eller hur?? Och lättskött.

Han var inte riktigt med på noterna, och visserligen, visst är det roligt att följa med då allt börjar blomma.

Efter maten och efter allt rivande och slitande satt jag mig i solen med en kall sider och en pod i mina öron.

DSC_0046

Är nog i smyg riktigt nöjd med med själv. Jag har gjort nyttigare saker än legat på soffan.

Ebba däremot har legat än här och än där.

DSC_0019

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till rosenbuske och perenner

 1. villaherberts skriver:

  Vad duktig du har varit. jag vet inte heller mycket om rosenbuskar men min mor sa alltid att rosen skall klippas när björken har mössöron, så du har ju gjort helt rätt.

  Gilla

  • vardagsparlor skriver:

   Vad bra då 🙂 Läste din blogg och du har ju igen varit en duktigare än duktigast stickare. Har själv köpt garn till en tröija åt våran Linnéa. Får se om jag får den gjord :-))

   Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s