böcker, loppisfynd och pargasdagarna

Det skall vara loppisrally här i Pargas på söndagen. Själva är vi på lande men våran grannes gård är en av gårdarna som är med.

Pratade med henne över stängslet om just det, deras loppis, häromdagen.

Till slut började jag tala om mina böcker som jag har varit helt trött på att ha i min bokhylla. Böcker som kom med varje lexikonpaket vi beställde på för 20 år sen. Böcker som intresserade mig föga. Ville ha bort dom. Vill endast ha böcker i min bokhylla som jag läst eller som jag skall läsa. Böcker som intresserat och intresserar mig. Ett 25 böckers lexikon behöver man ju då rakt inte heller mer i dessa internet tider.

Är det svenska böcker undrade hon..joo..svarade jag. Nåmen prissätt dom och hämta dom till oss så säljer hon dom på deras loppis. Jag var inte sen att tacka ja 🙂 Så igår tömde jag bokstavligen nästan hela hyllan med böcker och förde dom över till grannen.

DSC_0314DSC_0315

Då vi plockade in böckerna i deras garage såg jag bordet med loppissaker som hon tänker sälja på söndagen. Där stod en hög med tallrikar, mattallrikar, djupa tallrikar, smörgåstallrikar och två små kippor i just vår service. Servicen som slutade tillverkas för mer än 20 år sen. Vi fick den i bröllopsgåva av mina svärföräldrar. Seita arctica. Arctica med en brund rand nertill. Sen föll mina ögon på tre grogg glas. Glas i Kuusi serien som också den har slutat tillverkas för evigheter sen. Serien som vi har samlat på oss då vi var unga. Blev liksom helt i extas. Så jag gjorde loppisfynd innan loppisen är. Härliga tider. Var så lycklig så jag kunde ha hoppat i taket.

Så alla ni som rör er runt kring gårdarna som är med i loppisrallyt, sök er till Saturnusgatan 3, Finby och fynda. Där finns massor av allt möjligt till ett mycket förmånligt pris. Och så finns där ju mina böcker, nästan gratis ;-).

Kan int annat än tacka min lyckliga stjärna för härliga grannar.

Efter att jag tömt hyllan på böcker började jag fylla den på nytt med böcker som annars har funnits här och där. Huvudsaken var att få en hylla ledig för prydnadssaker för att få mina champagneglas in i vitrinskåpet i köket.

Så nöjd med gårdagen.

I början av veckan bestämde vi en träff, min bästaste kompis och jag. Hade pratat mig varm om Café Nathalie så att hon blev helt sugen. Igår kom jag plötsligt på att det ju är Pargasdagarna. Blev lite i panik och ångestladdad. Har int besökt pargasdagarna på år och dar. Folkmängden får mig helt olustig. Jag försökte smått messa och varna för folkmängden, men komppisen nappade inte. Så vad kunde jag annat än gå på min dejt med henne. Och vadå..där hade jag varit helt orolig i onödan..det gick hur bra som helst. Det var rentav roligt. Fast roligast var förstås träffen med väninnan.

Så vad borde jag ha lärt mig den här gången. Tanken är mycket värre än vad det sen i själva verket är. Skall försöka att i fortsättningen försöka utmana mig själv att gå på what ever, fast det känns angstigt.

DSC_0215

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Mitt hem, Mitt i Livet, vänner. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till böcker, loppisfynd och pargasdagarna

  1. villaherberts skriver:

    Ha en bra helg. Bra att du kommit underfund med att angsten är värst före och att bara du väl är där så går det bra. 🙂

    Gilla

  2. Monique skriver:

    Jaaa, förstod nog vad du syftade på, men jag beslöt att blunda för det. 🙂 och visst gjorde det ju dig gott att komma ut bland folk. Vann på lotteri gjorde du ju också. Synd att det blev så kort.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s