midsommar

Och en verkligt kall sådan. Det lär väl int ha undgått nån.

Då vi kom till stugan på torsdagen blev jag smått hysterisk då jag skulle plocka in våra kläder i skåpet. Såg mösskit på några av hyllorna. Började plocka bort allt vi har haft i skåpet under vintern och tvättade det ordentligt förrän jag satt in allt vi hade med oss. Undrar riktigt vad allt dom små krypen har hoppat på i vinter. Har ju som sagt inte varit här och städat och har en man som visste precis hur hysse jag skulle bli.

Jag sov till klockan tolv på midsommaraftonen, så länge tills Elin kom med en kompis och den lilla familjen kom. Sen tar det alltid en liten stund att hälsa på varandra. Kramas och önska trevlig midsommar. Ge lite midsommargåvor åt småttingarna. Cilla fick en stor lastbil och en traktor. Hon har nämnligen önskat sig en traktor varje gång jag har gått med henne i leksaksaffärerna.

Kan gott säga, att hade jag int haft mina ungdomar här hade jag nog int blivit klar med nånting till klockan fyra då vi hade bjudit Uffens brors familj till oss. Jag skrapade potatis och resten av gänget fixade salladen, la upp fisken och dukade. Det var på minuten att jag hann byta kläder.

Jag har då antagligen blivit gammal eller så är jag annars bara långsam och yr.

Vi dukade inne på verandan för att alla skulle rymmas i samma rum. Dom två treåriga småkusinerna satt ensamma vid ett litet bord.

Hade alla varit på plats, hade vi nog inte haft rum. Som det var nu var Elin med pojkvän, Alexander med sambo och barnens kusin Joakim och firade på annat håll.

DSC_0028DSC_0007DSC_0009DSC_0033DSC_0067

På Midsommardagen var vi bjudna till Uffens bror. Ganska så skönt att efter midsommaraftonen få ta det lilla lugna och sätta sig vid ett färdigdukat bord. Uffens brors stuga är ute på en holme inte långt ifrån vår stuga. Brukar alltid ta mig till udden av holmen för att se på havet och känna vinden mot ansiktet. Inte den här gången dock.

DSC_0077DSC_0080DSC_0118DSC_0125

På söndagen hade vi Elin med pojkvän hos oss också. Alla var vi lika trötta.

Köpte i vintras ett fiskspel åt Cilla och nu på midsommaren öppnade vi det. På midsommaraftonen höll det dom små sysselsatta en god stund. Det gällde att ha tungan rätt i mun för att få fiskarna att nappa.

midsommar

DSC_0135DSC_0140DSC_0150DSC_0155DSC_0163DSC_0165DSC_0167

Söndagen blev alltså en riktig slösöndag. Hade verkligen svårt att hålla mig vaken hela dagen.

Efter maten åkte den lilla familjen hem och Elin och John likaså.

Jag somnade i sängen och sov till idag morse.

Summasumarum var midsommaren varm trots kylan.

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Linnéa, Mitt i Livet, vänner. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s