Ljuvliga värme

Så kom den då äntligen. Värmen och jag tog emot den med öppna armar. Sååå skönt att äntligen få slänga av sig jumpern och dom tjocka collagebyxorna. Sen att det plötsligt blir oerhört varmt, får man bara tåla, så kallt som vi har haft det. Här på lande går det ju dessutom så lätt att slänga sig i sjön om det blir olidligt.

Den lilla familjen tillbringade ytterligare två dagar här. Dom åkte hem igår. Idag åkte Linda. Så nu är vi helt enzamma jag, Uffen och Ebba några dagar.

Under dom här tre dagarna har vi hunnit med middag på Biffi, glass i gästhamnen, strövande bland alla butiker. Fredrik hann pröva på att laga muurikkaplättar på en alltför torr muurikka, så det blidde ingenting, men skräp i det då han kunde låna Fammos plättpanna. Så istället för plättar till lunch blev det plättar till efterrätt. Tack vare Muurikkan fick vi ändå stekt bacon och omelett till  lunch.

DSC_0021DSC_0023

page 1

 photo DSC_0039_zpsff14a985.jpg

page 3DSC_0084

I gästhamnen träffade vi på vår gu´dotter med sambo och son. Så oerhört söt och glad liten krabat.

DSC_0080DSC_0085DSC_0102DSC_0095DSC_0108DSC_0150DSC_0132DSC_0169

Cilla hon har haft det så skönt som man bara kan ha då man är liten på sommaren. Linnéa  likaså.

Hundarna har simmat och simmat och Ebba har bara legat i skuggan medan Mindys energi int tycks ta slut nånsin.

DSC_0124DSC_0130DSC_0141DSC_0142DSC_0147DSC_0194DSC_0177DSC_0200

Då den lilla familjen åkte hem tog Uffen Linda och hundarna ut på en liten tur med båten. Under tiden försökte jag fiska upp en träbit som jag av misstag sparkat i vattnet. En träbit som jag trodde var viktig för bryggbygget. Fiskandet resulterade i ett dopp i det blå eftersom biten bara flöt iväg. Kunde konstatera att dom få varma dagarna vi har haft nu har värmt upp vattnet till en temperatur som man kan uthärda.

DSC_0210DSC_0223

Kvalitetstid utan dess like har vi tillbringat tillsammans.

Linda har kommit ganska långt med sitt sänggavel fixande.

DSC_0235

Själv håller tröttheten på att äta upp mig inifrån. Jag bara int gillar mig själv just nu. Int för att jag gör det annars heller, men nu är det värre. Jag vill så mycket, men ingenting orkar jag. Jag vill orka med mina barnbarn, jag vill orka fixa god mat med det där lilla extra som är så gott. Jag vill orka bada bastu, simma och bara njuta på verandan av utsikten över havet med en kall sider i handen. Jag vill orka ha gäster. Jag VILL int känna mig helt utmattad och jag vill int ha hjärtklappningar hela tiden.

Något är fel. Som tur har jag tid till läkare i slutet av Juli och till dess skall jag till labben. Kanske jag då blir lite klokare.

Men nu skall jag i varjefall försöka ta ut allt vad jag bara kan av det vackra vädret.

DSC_0163

Idag satt jag mig i solen på bryggan med en bok i handen. Av nyfikenhet köpte jag Peppe Öhmans nya bok ”Vackra människor”. Hör int precis till målgruppen och tycker att boken  så här långt som jag har kommit nu är lite platt och ointressant. Det intressanta är skriverierna om sånt som man känner igen från blogosfären. Men som sagt boken är nog ämnad för en lite yngre läsarkrets.

DSC_0236DSC_0240

Annonser
Det här inlägget postades i böcker, Blomster, Cecilia, Familj, Hundliv, Linnéa, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s