kompisträff och samvaro med familjen

Tydligen saknas orken, lusten och tiden just nu för att uppdatera bloggen. Ett mycket vanligt fenomen i hela bloggvärlden på sommaren. I synnerhet om vädret är vackert.

På torsdagen fann jag och en vän till mig äntligen tid att träffas. Vi började på LÉscale med en sen lunch och slutade med en kaffe på Lanternan.

Till lunch åt jag en Flodkräfttoast med grönsakssallad från bistro listan. Skitdyrt men nog så gott. På lanternan drack jag en latte och åt en nygräddad bulle medan vännen min njöt av ett glas vin. Utan bil som hon var.

DSC_0324DSC_0329

Lanternan är nog ett sånt myspys café. Eller kanske man kan kalla det för en upplevelsernas café. Alltid ser man någo nya, intressanta och fyndiga ”inredningsdetaljer” i trädgården. Det finns ingen gräns för fantasin där.

DSC_0331DSC_0333DSC_0335DSC_0337DSC_0346

I ateljén är en utställning.Vet bara int vems utställning det är.

DSC_0343DSC_0345

Vi hade en trevlig eftermiddag med mycket prat och skratt. Kan igen konstatera vad kompisträffar gör gott för själen. Genast känner man sig så mycket piggare och gladare. Nog för att det går om ganska hastigt, men ändå.

Då jag kom hem hade Alexander och Lena kommit hit. Alexander körde igen en dag från landet till jobbet. Lena hon studerade flitigt. Linda var också här efter en tripp till pargas.

DSC_0350DSC_0354

Ett fint skepp åkte förbi.

DSC_0368

DSC_0387

Till bastudryck avnjöts skumppa.

DSC_0364DSC_0366

På fredagen kom Elin direkt efter jobbet hit. Hon hade köpt jordgubbar som vi smaskade i oss till efterrätt. Första jordgubbarna för mig i år.

DSC_0427DSC_0418

Idag på morgonen hade Alexander och Lena bråttom hem för att hon skulle ta tåget hem till Österbotten. Just då händer det sånt som man int räknar med att skall hända. Ofta brukar det vara så, i synnerhet om man har tight schema. Växeln i hans bil fungerade int. Som tur hade vi bilar på gården så det var bara att ta en. Det ledde till att han fick komma tillbaka och fixa sin bil så att han kunde ta den hem.

Efter att en del av min familj har klagat över hur skitigt det är här i vår stuga. Dammsög jag imorse. Sen diskade jag en hög med disk. Till belöning fick jag och alla andra som var här just då åka till Biffi på pizza och till gästhamnen på glass.

Ingen var riktigt på humör. Linda har en ryslig flunssa och Alexander var irriterad över att hans dag hade gått åt på landsvägen.

DSC_0432DSC_0459DSC_0465DSC_0470DSC_0471DSC_0479

Kan int fatta mig själv. Förr om åren har jag direkt tagit fram dammsugaren då jag har sett spindelväv på fönsterbrädena. Men i år har det int bekommit mig alls. Jag har bara stängt dom utanför. Är ingen vän av spindlar och ännu mindre av spindelväv. Äckelvarning!!!

Dessutom så har det kryllat av hundhår i knutarna.

Äckelvarning, jag, som int har städat….usch på mig!!!

DSC_0382DSC_0380DSC_0409

Annonser
Det här inlägget postades i Blomster, Familj, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s