himmel och pannkaka

Semestern börjar lida mot sitt slut. På måndagen skall Linda och Uffen på jobb.

Linda har under sin semester fixat, lagat och städat. Förutom sänggaveln har hon målat vår gamla tallrikshylla vit och städat sin bil både utan och innan. Hon har fått allt det gjort som hon tänkt sig. Det är alltså en nöjd flicka som åker hem imorgon.

DSC_0180

Antagligen har Uffen också fått sitt gjort eftersom bryggan nu är fin och ny. Dessutom fick dom, han och hans bror, ett sandlass i veckan som nu har spridits ut på vägen.

Jag, jag har varit den slöaste bland slöa. Hela fyra veckor har jag lyckats tillbringa typ i sängen. Det enda jag just och just har åstadkommit är mat. Då jag ser tillbaka på dom här veckorna skäms jag och kan samtidigt int förstå min trötthet. För på riktigt, jag har aldrig varit såhär urlakad som jag har varit den här månaden, känns det som. Sockorna är fortfarande inte färdiga, en bok har jag lyckats läsa. Ingenting har intresserat och maten har int alls smakat. Int för att man sku tro det då man ser mig.

Igår kom Elin med fyra liter jordgubbar som vi klämde i oss efter bastun. 1 liter/man gick i ett nafs.

DSC_0194

Idag tänkte jag att jag då int kan åka hem efter en semester med rätt så hyfsat väder och vara helt blek om nunan. Så jag släpade solstolen till bryggan och satt mig i den. Hur det nu kom sig, så somnade jag och nu ser jag ut därefter. Det bleka har bytts ut mot rött. Ser ut som en kräfta i ansiktet.

Vi åkte på mat till Kirjais bystrand på kvällen.

DSC_0235DSC_0244

DSC_0289DSC_0296DSC_0290

DSC_0275DSC_0255

DSC_0260

Flickorna skrattade åt mig och tyckte att mitt klädval framhävde min vackra röda färg.

DSC_0271

Elins telefon gick varm nästan hela tiden. Ja se dagens ungdomar 😉

DSC_0257

Linda åt lamm och bara slafsade i sig allting så smarrigt var det enligt henne. Elin åt broiler och jag och Uffen varsin hamburgare. Riktigt gott det också.

DSC_0278

Vi satt under körsbärsträden ute på verandan. Jag beundrade dom vackra glasbollarna som hängde ner från kvistarna bland dom röda bären. Antar att glasbollarna var från Hippo glas.

DSC_0246DSC_0230DSC_0254

På vägen tillbaka såg vi små kalvar med sina mammor på bete. Jag bara måste stanna bilen och ta några foton.

DSC_0305DSC_0313DSC_0318

Vi åkte hem via gästhamnen för det hör till att äta glass till efterrätt då vi varit ut och äta på sommaren.

DSC_0325

DSC_0324DSC_0326

Dagen slutade på det bästa möjliga sättet. Äntligen har algmassan gett med sig och vattnet är nu så klart så man kan gå och simma. Det var exakt vad vi gjorde efter bastun. T.o.m. Linda simmade. Det var så otroligt skönt. Imorgon får hundarna plaska i vattnet igen som vanligt.

Synd bara att semestern är slut.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Hundliv, Mat, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s