konstens natt

Min bästaste vän frågade om jag var intresserad. Och visst var jag det. Efter att i åratal ha hört om den magiska natten och aldrig varit på den själv, tyckte jag att det nog var dags nu.

Vännen min var aktiv och fixade biljetter till ÅST på en nästan en timmes smakprov på vad vinterns program kommer att innehålla. Hon hade även köpt biljetter till Indica konserten i Åbo Domkyrka.

Hemma frös jag som en galning och undrade lite hur jag skulle klä mig för att känna mig behagligt klädd men ändå varmt. Bestämde mig för byxor och en långärmad slapp t:skjorta och en tröija att sätta på mig då det blev kallare. Men det blev int kallare, åtminstone int för mig.

Redan på Fontana dit vi gick för att äta märkte jag att kvällen faktiskt var varm och att jag svettades som en idiot.

Föreställningarna på ÅST i år kommer garanterat att vara sevärda.

En timme ikväll:

”På Stora scenen – JUBILEUMSHÖSTENS SÄSONGSÖPPNING Godbitar ur: – musikalen THE LAST 5 YEARS – komedin PADDLING FÖR NYBÖRJARE – barnpjäsen KARIUS OCH BAKTUS”

Hansatorget var fylld av hantverkare som sålde sina alster. Härliga saker och igen förundrade jag mig över vilken fantasi folk har. Köpte en ring som var gjord av en cykels ekrar. Karpalolonkeron smakade bra på svenska gården där stämningen var hög. Café Art levererade den godaste latten och den mysigaste uteplatsen, samt svalka efter allt svettande.

Konserten i en ljusupplyst Åbo Domkyrka var stämningsfull och mäktig.

Trodde jag aldrig hade hört nån Indica låt, förrän jag nu då jag kom hem lyssnade på en hel del på youtube, så olika var dom från originalet, dom på konserten. Låtarna var gjorda mera mjuka och kyrkvänliga. Gillar nog lite mer rivighet, så fast musiken var bra, är nog deras musik på youtube bättre.


Hade ingen kamera med mig den här gången för att jag helt enkelt int orkade hålla reda på den. Dessutom var kanske det enda som var värt att fotografera för mörkt för att göra det.

Tog ändå några mobibilder, efter konsertens slut.

WP_002773WP_002782

WP_002778

Åbo Domkyrka är nog så mäktig.

Då konserten var över hämtade Elin oss från stan. Sååå snällt av henne.

Summa sumarum var jag helt nöjd med kvällen. Roligast är ju att själv få virvla runt i ett glatt folkvimmel, säger jag med social fobi. Men detta var Åbo och fast Svenskfinland är litet såg jag bara en handfull bekanta människor.

Ändå fick jag ingen vau känsla. Nog värt ett besök, men ingen nödvändighet.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet, Uncategorized, vänner. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till konstens natt

  1. Nu har jag hittat dig igen, bra att du har bytt portal för bloggen.fi krånglar ju hela tiden.
    Här pågår Nykarlebyveckan med en massa program och utställningar och på torsdag är det stor baluns i hela stan och på fredag startar finlands största utomhusloppis som pågår i 24 timmar. På den brukar det vara så mycket folk så jag trivs inte där.
    Ha en bra sensommar. 🙂

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s