inspis

I postlådan damp det den här veckan ner två mycket inspirerande kataloger.

Medborgarinstitutets och IKEAs.

DSC_0004

Gillar så IKEA designteamets arrangerade rum. På en liten yta får dom så mycket utplacerat och så mysigt utan att det känns trångt. Visserligen finns det säkert fotografiska aspekter som får det att se ut så, men även rummen som är inredda i själva butiken är såna.

Alltid då jag bläddrar i katalogen tänker jag att det int är fast i kvadratmetrarna utan hur man inreder och hur man förvarar. Man behöver alltså inte bo i ett palats för att få allt fräscht och snyggt. Det gäller bara att kanske ha lite mindre saker i knutarna.

Därför blev jag plötsligt inspirerad att sätta ut några prydnadssaker och några väskor i fb gruppen ”köp & sälj i Åboland” . Tänkte att jag börjar i liten skala och ser vart det bär. Två saker är redan sålda. Det skulle verkligen vara skönt att få bort lite mera. Men samtidigt är det så svårt, för man vill ju int ta för lite betalt och inte heller för mycket.

Har så funderat vad jag vill ha för färger i mitt vardagsrum den här hösten. Just nu lutar det sig mot blå-grönt. Men det mörk-lila-rosa tilltalar också. Så medan jag skriver att jag vill sälja bort saker köper jag nytt. Hur galet är inte det.

DSC_0034

I medborgasinstitutet borde det finnas en kurs i hur man skall få slut på shopping behovet ;-).

Istället hittar jag kurser som verkligen skulle intressera. Som fotokursen till Utö i oktober. Zumba skulle vara nyttigt. Konversation på Engelska tilltalar. Silversmide och kursen i mindfulness, kroppsmedvetenhet och avslappning.

Dessutom går mina tankarna varje tisdag till stickcafeét.

Med facit i hand kan jag redan nu berätta att om jag deltar i något så är det i stickcafeét.

Jag har mina begränsningar. Men redan att välja ett alternativ av alla är ett stort steg för mig. Nu gäller det bara att få mig mobiliserad.

Annonser
Det här inlägget postades i Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till inspis

  1. Banhoppan skriver:

    Jag går på i lite samma stil som du. Förra veckan var jag till Ikea och köpte allt möjligt fastän jag inget skulle ha,var bara med som sällskap åt dottern. På tisdag skrev jag in mig på mbi till en foto kurs. Stickcafe börjar i nästa vecka,det är fjärde året jag är med. Mest har jag stickat sockor,ja några Pippi tröjor till barnbarnen har det också blivit. Inrednings inspirationen däremot har inte vaknat hos mig på länge.

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s