bråda dagar

Dom senaste dagarna har det sannerligen inte varit brist på sysselsättning.

På fredagen åkte jag till huvudstadregionen för att hämta hem Alexander från flyget från Italien. Så gick fyra veckor. Före jag hämtade honom ville jag besöka diverse butiker och Sello. Int för att jag vet varför för hem kom jag helt tomhänt. Vilket var superbra i och för sig.

På lördagen hade vi tidig väckning.  Mamma satte sig i en hyrd paketbil med Kajsas Johnte och jag satte mig i vår bil med Uffen. Målet var Heinola. Men först åkte vi via Lahti för att hämta min Gudmor.

DSC_0111

Nu var det dags att tömma min Gudmors familjehem på saker hon int själv ville ha, eftersom huset skall säljas.

DSC_0114DSC_0137

Uffen och Johnte planerar hur bilarna skall fås in genom den trånga porten.

DSC_0116

Där fanns några pärlor. Bl.a. en vacker byrå. Den är helt i trä och var tung som bara den. Uffen och Johnte fick int den på tvåmanhand. Min Gudmor gick till grannarna Uffen och Johnte började bära annat till bilen istället.

DSC_0120DSC_0125DSC_0127

Men som det nu var kom grannen hem och så räckte det int länge förrän byrån var i bilen. Tacksamma stod vi sen och bara glodde in i bilen, där är den nu. Den viktigaste.

DSC_0141DSC_0142DSC_0146DSC_0147

Johnte blev så förtjust i tavlan och ville ha den hem med sig.

DSC_0168

Min moffa gillade att pyssla och fixa trädrötter och kvistar. Mamma tog med sig hem den här, vad den nu sen skall föreställa.

DSC_0162

Resten gick ganska hastigt, men ändå tog det ju sin tid och hemma var vi först halv ett tiden. Då skulle ännu paketbilen tömmas för klockan nie på söndagmorgonen skulle den vara tillbaka hos hyrfirman.

DSC_0156

DSC_0160DSC_0163

Efter två intensiva dagar var jag helt slut på söndagen och bara ville sova. Den lilla familjen kom på besök på förmiddagen och Cilla försökte väcka sin sömnpillerfulla fammo. Det gick ju int det inte. Halv ett tiden försökte hon på nytt. Då hade Mamman fixat lunch åt oss alla.

DSC_0174DSC_0203

Efter maten hittade Cillagumman modellera i leksakslådan. Det underhöll vi oss sen med tills den lilla familjen åkte hem.

DSC_0212DSC_0215

Idag har jag träffat en bästaste vän på kaffe. Så roligt att prata om det ena och det andra som har hänt sen vi sågs sist. Väninneträffar är bara dom bästa.

Nu på kvällen har jag varit och hjälpt en vän sätta upp sin utställning ”halvfärdiga handarbeten” i kommunalstugan. På utställningen finns förutom halvfärdiga arbeten också färdiga. Otroligt vad fina saker folk gör. Jag blev såå inspirerad att  ta fram mitt korsstygnsarbete som har varit orört i en låda i säkert över ett år nu. Men först skall jag slutföra dom arbetena jag håller på med.

Så alla som gillar handarbeten skall söka sig till Pargas kommunalstuga och ta del av utställningen. Om int annat så för att inspireras.

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Familj, Linnéa, Mitt i Livet, vänner. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s