Svampskogen

Den har verkligen kallat på mig. Både på måndagen och igår.

DSC_0144DSC_0193DSC_0202DSC_0187

Har haft Ebba med mig båda gångerna och vilken glad hund jag har haft med mig. Hunden som jag tycker har varit lite deppig och int riktigt villa nånting, sprang på som bara den. Det kändes verkligen bra att se hur lycklig hon var.

DSC_0146

På måndagen kände jag lugnet där jag gick i skogen medan jag försökte se dom kamoflerade trattisarna. Men dumma jag borde ju ha förstått bättre än att gå ut efter svamp, dagen efter en helg. Då säkert skogen har kryllat av svampplockare.

DSC_0152

Tyvärr kände jag lugnet ända tills det började skymma sådär smått. Fast jag försökte gå så att jag hörde av bilarna på vägen blev skogen ändå lite piki skrämmande då den är så tät. Detta int så mycket på måndagen, som igår. För igår var jag i en skog som var ännu tätare. Då kunde jag verkligen int njuta av min tillvaro just alls. Vilket var synd.

Förstår nu att jag trots att jag int är rädd att gå ensam i skogen, blir smått i panik över tanken att inte hitta ut till vägen.

DSC_0213

Svampen då, ja den lyste ju nog med sin frånvaro. Ändå råkade jag på några ställen där nån annan int hade råkat. Vilket gjorde att jag nu har så mycket trattisar så att dom täcker bottnet på min korg.

DSC_0201DSC_0160

Skulle jag ha plockat alla små söta som jag såg, hade jag haft mer. Men vet med mig själv att trattis rensning inte är det bästa jag vet, så jag plockade bara någorlunda stora.

DSC_0185

Nästa gång jag går till skogen, vilket jag nog kommer att göra, för jag älskar att gå i skogen, kommer jag nog att välja en som jag känner utan och innan.

DSC_0163

Annonser
Det här inlägget postades i Hundliv, Mitt i Livet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Svampskogen

 1. barhoppan skriver:

  Ja snart är de försent och jag har inte kommit mig ut i svampskogen ännu,fastän jag bara njuter då. Bara ett krukskärvor,vågar inte gå ensam och gubben min är lite seg på att komma med.

  Gilla

 2. barhoppan skriver:

  Bara ett krux skall de stå,men visst kan man kalla det krukskärvor också

  Gilla

 3. barhoppan skriver:

  Hoppas att du inte slutat skriva. Saknar

  Gilla

 4. vardagsparlor skriver:

  Nej…int slutar jag..bara lite bloggtorka. Och lite ett försök att int bo framför datorn.

  Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s