handarbeten

Jag har int handarbetat på länge.

Jag har sålt bort hela mitt garnförråd, bara för att börja helt från början med garn och färger jag verkligen tycker om.

Jag har plötsligt fått inspiration.

Är så innerligen glad att jag tog steget och gick till stickcafeét här i stan. Hade dock lovat mig själv att förrän jag börjar sticka något nytt skall det som jag har på hälft stickas färdigt. Som ett par gråa raggsockor och som Linnéas pippitröja.

Men då man är på stickcafeét kan man int ha nåt invecklat framför sig för då får man garanterat rispa upp då man kommer hem. Åtminstone jag. Så då det var dags för ärmarna till pippitröjan kunde jag bara int sticka dom där. Så jag köpte ett ljusbeiget nalle-garn och började sticka på ett par sockor. Dom här sockorna tänker jag mig som mitt stickcafé- projekt. Dom kommer jag bara att sticka där.

DSC_0117DSC_0120

Här hemma har jag äntligen fått Linnéas pippitröja klar. Den var meningen till en sex månaders baby, men blev till en ett åring. Känns så skönt att äntligen få ge den åt henne och fast den int har dom riktiga pippitröj-färgerna tycker jag ändå att den blev nätt.

DSC_0110

DSC_0121

Ugglor finns överallt nuförtiden. Så varför int som mönster i olika plagg. Hade sett en mössa med ugglor i rad längsmed nedre kanten av mössan och tyckte den var så fin. Så en kväll på stickcafeét råkade det finnas en, som stickade exakt en sån mössa. Ville på direkten ha mönstret på den och fick veta hur jag kunde ladda ner det från datorn.

Så nu då pippitröjan var klar tog jag mitt 7-bröder garn och stickade en mössa. Visste att den skulle bli liten och tänkte att antingen passar den åt Linnéa eller så åt Cilla. Men tror faktiskt att den kan passa på Cilla.

Ögona fattas ännu sen är den klar.

DSC_0111DSC_0113

Nu har jag köpt grövre stickor och skall med dom prova hur stor den blir då, utan att öka maskantalet. Det bara kliar i fingrarna. Tror jag kommer att få pippi på dessa ugglemössor.

Det var länge sen jag hade pippi på nånting förutom godis 😉

Annonser
Det här inlägget postades i Cecilia, Handarbete, Linnéa. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till handarbeten

  1. Marit Blomqvist skriver:

    Hej jag är en stickande mormor /farmor som blev inspirerad av uggle mössan.Var hittade du mönstret?

    Gilla

  2. Helena skriver:

    Vad fina alster ! Ugglemössan är verkligen söt . En sån skulle jag också villa ha 🙂

    Gilla

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s